Hem Sport Robin Olsen: “Det var rent kaos”

Robin Olsen: “Det var rent kaos”

förbi admin
0 kommentar

Han hoppas på en annan stabilitet mot Serbien på i kväll, när förbundskaptenen Janne Andersson skruvar tillbaka det defensiva spelet till tidigare modell.

– Jag tror att det är skönt för hela laget att gå tillbaka till något vi känner till och som vi kan. Vi provade något nytt som kanske inte riktigt fungerade, säger landslagsmålvakten.

“Jobbigt med allt”

I landskamperna i juni hade Olsen fyra olika mittbackskonstellationer framför sig.

TT: Var det extra jobbigt för dig som målvakt?

– Det var inte bara jobbigt att det var olika mittbackar. Det var jobbigt med allt som hände. Vi hade många matcher på kort tid, spelare skadade och spelare som kom in från semestern.

– Det var bara rent kaos.

TT: Är matcherna mot Serbien och Slovenien som en nystart?

– Nystart och nystart. Vi ska bara gå tillbaka till vad vi kan. Nu gäller det att vända på det här och ta lite vinster.

I förra veckan kom rapporter från Villa Park om missade träningar och skadebekymmer för Olsen. Spekulationerna minskade inte direkt när han avstod de inledande träningarna på Stockholms stadion.

Kände av ett knä

– Jag har haft lite känningar i knäet, men det är inget allvarligt. Jag följde planen att köra lite individuellt i början.

Olsen gör sin 61:a landskamp, på Rajko Mitic-stadion i Belgrad. Om 2022 varit ett skadedrabbat år för Janne Andersson landslag, med spelare in och ut ur laget, är Olsen konstanten.

Han står där tryggt mellan stolparna och gör sällan någon besviken – och det trots att han hittills under kalenderåret blott fått chansen en gång i Aston Villa.

– Jag tränar på för att vara beredd om jag får chanser. Vi har väldigt bra träningar där och ska jag spela är jag beredd på att prestera och bara gå in och köra, säger han.

Bristen – den närmast totala – på speltid i Premier League gör att han värdesätter varje landslagssamling, varje landskamp.

– Jag ser fram emot det här väldigt mycket. Jag älskar att representera Sverige och att komma hem och spela för landslaget.

Du kanske också gillar