Hem Sport Rögle krossade Fehervar på hemmaplan

Rögle krossade Fehervar på hemmaplan

förbi admin
0 kommentar

Rögle fick precis den starten man önskade sig. Efter drygt fem minuters spel kontrade man och Kim Rosdahl kunde sätta dit ledningsmålet.

– Ett klassmål, kommenterade SVT:s expert Jonas Andersson.

Men det tog inte slut där. Innan första halvan av den första perioden var spelad klev Tony Sund fram med ett fint skott, som gick i mål bakom en skymd bortamålvakt.

Stor ledning inför slutperioden

Marco Kasper utökade sedan till 3-0 men Fehervar reducerade sedan innan periodpausen genom Andrew Sarauer.

Men närmare än så skulle gästerna inte komma. I stället var det Ängelholmslaget som defilerade.

Norrmannen Erlend Lesund och 18-årige Adam Engström gjorde varsitt mål och Rögle kunde gå in i slutperioden med en 5-1-ledning.

Fortsatt obesegrade

Rögle trummade på i tredje och lika så säsongens nya tillskott Riley Sheen. Kanadensaren satte nämligen 6-1 i powerplay, 27-åringens tredje mål i årets CHL.

Men det blev inte kvällens sista mål. Det gjorde i stället Adam Engström, ett mål som fastställde slutresultatet till 7-1. Segern är Rögles tredje raka i CHL.

Frölunda avgjorde sent

Även Frölunda är obesegrade efter tre omgångar. På torsdagskvällen besegrade Göteborgslaget Eisbären Berlin på bortaplan, efter att assistkungen Ryan Lasch klivit fram och själv tryckt in avgörande 3–2-målet med 48 sekunder kvar av matchen. Målet kom till efter en turlig sargstuds bakom Berlins målbur.

KLIPP: Frölunda avgör med 48 sekunder kvar

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Frölunda vann i Berlin Foto: Viaplay

Du kanske också gillar