Hem Sport Romanchuk tog VM-brons:”Är för det ukrainska folket”

Romanchuk tog VM-brons:”Är för det ukrainska folket”

förbi admin
0 kommentar

Tyske OS-guldmedaljören Florian Wellbrock bjöd in ukrainaren Mykhailo Romanchuk till Tyskland för att träna tillsammans när kriget i Ukraina började. Ikväll ställdes de båda mot varandra i finalen på 800 meter frisim på sim-VM i Budapest. Och det gick bra för träningskompisarna. Wellbrock kom tvåa bakom amerikanske vinnaren Bobby Finke. Och Romanchuk tog bronsmedaljen.

När Romanchuk pratade med SVT Sport efter loppet var han tagen av framgången.

– Jag är glad att ta medalj, det är den hårdaste tiden i mitt liv. Den här medaljen går till alla ukrainska medborgare och min tränare. Och stort tack till det tyska laget för att jag fick träna med dem, det betyder mycket för mig, säger han.

Romanchuk funderade på att sluta med simningen när kriget bröt ut. Men efter att ha funderat några dagar bestämde han sig för att fortsätta med simningen.

– När jag funderat ett tag så bestämde jag mig för att fortsätta med simningen. Jag kan inte hantera vapen så för mig var det bättre att träna och representera mitt land och berätta för världen om vad som händer i Ukraina.  Så jag är så glad att vara här och tacksam för allt stöd jag får, säger Romanchuk.

Du kanske också gillar