Hem Sport Rosa Kafaji tillbaka när Häcken körde över Umeå

Rosa Kafaji tillbaka när Häcken körde över Umeå

förbi admin
0 kommentar

Efter åtta månaders frånvaro var supertalangen Rosa Kafaji tillbaka i Häcken som besegrade Umeå med 5–0 på fredagen.

Det gladde matchens hattrickskytt Pauline Hammarlund.

– Jag vet hur tufft det är och hur mycket hon har slitit, säger Hammarlund.

Det blev en bra kväll för Häcken som fick tillbaka supertalangen Rosa Kafaji samtidigt som Pauline Hammarlund dubblade sin målskörd för säsongen.

Pauline Hammarlund var dominant i huvudspelet i första halvlek med dubbla nickmål. Det hade till och med kunnat bli ett hattrick i nickar om inte stolpen stått i vägen för anfallaren.

Bollen rullade långsamt i mål

I den 52:a minuten fullbordade 28-åringen sitt hattrick men istället med vänsterfoten. Hammarlund stötte in en målvaktsretur som försvaret kanske borde kunnat rensa undan innan bollen långsamt rullade över mållinjen.

– Det känns som ett grovt missförstånd. Det ska inte kunna bli mål i det läget, säger Viaplays expert Saga Fredriksson om situationen.

För Hammarlund blev det karriärens första hattrick.

– Det har varit ett mål länge för mig så det är väldigt kul att få uppleva. Våra ytterbackar fick mycket ytor idag så det blev mycket inlägg. Då kunde jag utnyttja mina styrkor som boxspelare, säger hattrickskytten efter matchen.

”Vet hur tufft det är”

I den 79:e minuten gick hattrickhjälten ut för Rosa Kafaji som inte gjort en match sedan januari. Supertalangen råkade ut för ett otäckt benbrott i början av året i sin första träningsmatch för Häcken. Idag, åtta månader senare, fick hon sina första minuter för Häcken i damallsvenskan.

– Jag är jätteglad för hennes skull. Jag kom ju själv tillbaka från en långtidsskada i våras så jag vet hur tufft det är och hur mycket hon har slitit, säger Pauline Hammarlund om lagkamraten.

Häcken hann göra både 4–0 och 5–0 innan matchen var över.

Förutom resultatet fanns det fler dåliga nyheter för Umeå. I halvtid gick mittfältsgeneralen Lisa Dahlqvist ut skadad.

– Jag fick ett knä i ryggen där och det strålade ner i benet så jag hade lite svårt att springa, säger Lisa Dahlqvist i Viaplay efter matchen.

Pauline Hammarlund

Rosa Kafaji
Rosa Kafaji

Du kanske också gillar