Hem Sport Ruud klar för ännu en grand slam-final: ”Jag är bara så glad”

Ruud klar för ännu en grand slam-final: ”Jag är bara så glad”

förbi admin
0 kommentar

När Ruud tog hem första set i tiebreak med 7-5 var den avslutande bollduellen 55 slag lång. Ruud fick till slut in en stenhård rak backhand som Khachanov inte orkade lyfta upp utan slog i nät.

Publiken där bland andra Stan Smith, Jon Bon Jovi och Henrik Lundqvist var på plats på Arthur Ashe-stadion gav en lång stående ovation och Ruud jublade som om han vunnit matchen efter duellen som tog en minut och 16 sekunder att spela – en ofattbar tid på hardcourt. 

– Det är fantastiskt, underbart offensivt spel men också en fenomenal defensiv från bägge två, sade Eurosports expert Jonas Björkman som var tagen av duellen:

– Men vad är det för spel? utbrast han under duellen när det pangades på från baslinjerna.

Efter det tog Ruud andra set av bara farten innan Khachanov vaknade till liv och gjorde match av det hela när han vann det tredje med 7–5. Men närmare än så kom han aldrig, Ruud la in en högre växel och vann det fjärde setet med klara 6–2 efter att ha brutit den 31-årige ryssens serve två gånger.

– Jag är bara så glad. Det känns surrealistiskt att vara tillbaka i den här positionen bara några månader efter min första grand slam-final, säger norrmannen till Eurosport.

I finalen väntar nu den 19-åriga supertalangen Carlos Alcaraz som besegrade hemmahoppet Frances Tiafoe med 3–2 i set. Ingen av dem har vunnit en grand slam tidigare.

Du kanske också gillar