Hem Sport Ryssland bekräftar: Spelar inte EM-kvalet

Ryssland bekräftar: Spelar inte EM-kvalet

förbi admin
0 kommentar

Anledningen är enligt förbundet det europeiska fotbollsförbundets (Uefa) beslut om att inga ryska lag får delta i internationella turneringar.

Det var efter Rysslands invasion av Ukraina som Uefa och det internationella fotbollsförbundet (Fifa) beslutade att stänga ute ryska lag på såväl klubb- som landslagsnivå från alla turneringar som sanktioneras av förbunden.

Ryssland överklagade besluten till idrottens skiljedomstol, Cas, men fick inget gehör. Något som innebar att damlandslaget missade EM i somras och herrlandslaget inte fick spela playoff till vinterns VM i Qatar.

Ryssland har därför planerat träningslandskamper för herrlandslaget utanför de internationella förbundens regi. Matcher mot Iran, Kirgizistan och Bosnien och Hercegovina har lagts in i kalendern.

Det har dock inte tagits emot väl av alla som är tänkta att spela dem.

-Jag är emot att spela den här matchen eftersom jag alltid är för fred. Förbundet vet min åsikt. Tyvärr är det inte jag som bestämmer vilka mitt land ska spela mot men jag står fast vid min åsikt och är tydlig med att jag inte tänker spela den här matchen medan massa oskyldiga människor lider. Jag står i solidaritet med folket i Ukraina i dessa svåra tider för dem, sade den bosniska Interstjärnan Edin Dzeko till bosniska Klix häromveckan.

EM-kvalet startar i mars nästa år.

Du kanske också gillar