Hem Sport Ryssland blev av med ishockey-VM 2023 – men hit kan det flyttas

Ryssland blev av med ishockey-VM 2023 – men hit kan det flyttas

förbi admin
0 kommentar

Rysslands invasion av Ukraina har gjort att det ryska ishockeyförbundet portats från internationella turneringar tills vidare. Det innebär också att Ryssland inte får arrangera internationella mästerskap, vilket gjort att man blivit av med både JVM 2023 och ishockey-VM för herrar 2023, som skulle ha spelats i en helt nybyggd jättearena i Sankt Petersburg.

LÄS MERKLART: Ryssland fråntas värdskapet för VM 2023

Sverige har inte visat intresse för att ta över ishockey-VM eftersom man ska stå värd för mästerskapet 2025. Men det har Lettland och Finland gjort. Dagarna före VM i Finland, med Tammerfors och Helsingfors som spelorter, har det blivit känt att Tammerfors tillsammans med Lettlands huvudstad Riga anses gälla som favoriter att få arrangera VM 2023 istället för Ryssland.

– Vi överväger allvarligt möjligheten att vara värdar för nästa års turnering ihop med Finland, säger Aigars Kalvitis, president för Lettlands ishockeyförbund, till nyhetsbyrån DPA.

IIHF backar upp förslaget med Finland och Lettland. Förra våren arrangerade Riga hockey-VM på egen hand då Belarus blev fråntaget sin VM-grupp i Minsk.

– Vårt team är redo. Vi har erfarenhet, vi har kunskap och vi samarbetar med alla. Vi är i samtal med finländarna och redo att ta ansvar, säger Aigars Kalvitis.

IIHF kommer att fatta beslut om var ishockey-VM 2023 ska spelas under sin årliga kongress i samband med VM i Tammerfors och det sker i slutet av den här månaden. VM i Lettland spelades i en bubbla 2021 på grund av coronapandemin och det var endast ett fåtal åskådare som följde turneringen på plats.

Du kanske också gillar