Hem Sport Så gick det för Kungälvs HK mot mästarna

Så gick det för Kungälvs HK mot mästarna

förbi admin
0 kommentar

Kungälv var i ledningen de första minuterna. Några svaga avslut senare hade Sävehof vänt och gjort ett ryck. Kungälvs skott flög över, serieledarnas projektiler flög både högt och lågt förbi Agnes Åseskog i Kungälvsburen, den 19-åriga målvakten som har fostrats i Sävehof.

– Det går inte att ha en mindre bra period mot Sävehof. De är jätteduktiga. Vi gör tekniska fel och de kontrar på dem. Sedan har vi jättefina genombrott, men vi missar. Då rinner det i väg och blir svårt att hinna i kapp, menar Maja Fredén, niometare som fick till tre mål på fyra försök i derbyt.

Efter halva första halvlek kom Yasminee Gluic in mellan stolparna och fick grepp på fler bollar, samtidigt som KHK blev mer effektivt framåt. Det blev en jämn match, åtminstone i några minuter. Kungälv hamnade återigen i famnen på Sävehofs murstenar, ett tekniskt fel senare och hemmalaget tog sig blixtsnabbt igenom en Kungälvs-defensiv med betydligt större luckor.

Måste sätta lägen

Kungälvs målvaktsduo Agnes Åseskog och Yasminee Gluic ägnade pausvilan till att vandra runt planen och till synes snacka ihop sig inför andra halvlek. Utgångsläget var ett sjumålsunderläge med 10–17.

– Vi måste sätta våra lägen. Vi spelar bra och kommer till bra lägen, men sedan så står vi för platt. Vi får ingen höjd, ingen träff och så kontrar de sönder oss på våra misstag, säger Maja Fredén.

Det bör också nämnas att när Kungälv väl kom till lägen väntade målvakten Johanna Budsen där. Hon klockade in med en räddningsprocent på 45, att jämföra med Yasminee Gluics 24 och Agens Åseskogs 36 procent.

– Hon är jätteduktig, konstaterar Maja Fredén, som ändå bara hade ett misslyckat skottförsök.

– Det kunde vara bättre. Det finns alltid något man kan ändra på, säger Maja om sin egen insats.

Kvalitetshöjning efter paus

Det blev jämnare i andra halvlek, alternativt att Sävehof tyckte att en del av jobbet var gjort och slog av på takten för att bara bevaka ledningen. Maja Fredén menar att det var en kvalitetshöjning på Kungälv efter paus.

– Vi har bara fyra tekniska i andra. Vi skärpte till oss och gav dem inte de där lätta gratismålen. Det blev mycket bättre. Vi var mer konsekventa, satte våra lägen och blev bättre bakåt när vi ändrade i försvaret.

Målmässigt slutade andra halvlek lika. Det ger en 22–29-förlust för Kungälvs HK.

KHK har tre raka förluster i inledningen av SHE. I nästa omgång 8 oktober väntar Skuru hemma i Mimershallen, ett lag som abonnerat på topplaceringar i SHE. Maja Fredén väljer att se det positivt.

– Skönt att få de lagen på rad, så att vi kan komma upp i nivå själva.

SHE dam

IK Sävehof – Kungälvs HK 29–22 (17–10)

Mål: Maja Fredén 3, Mia Lagumdzija 3, Wilma Pettersson 3, Madeleine Lindgren 2, Alma Jöhnsson, Selma Maderner, Elin Cincric, Linnéa Rundberg, Kristina Zubonja, Sarah Torngren, Line Stenberg.

Bra: Maja Fredén och Mia Lagumdzija, samt att laget kunde sprida sitt målskytte på elva spelare.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Du kanske också gillar