Hem Sport Så ska Sveriges landslag bli populärt igen

Så ska Sveriges landslag bli populärt igen

förbi admin
0 kommentar

Landslaget går mot ett publikfiasko och det finns ingen hajp kring Blågult.

Hur skulle landslaget sälja in sig själva i det här läget?

Sportbladet ställde frågan till dem.

Återbud från nio spelare, ingen Zlatan Ibrahimovic, missat VM, svaga resultat i juni, en smådeppig Janne Andersson, få spelare i storklubbarna och risk för att det blir tidernas sämsta publiksiffra för en tävlingslandskamp på Friends på tisdag när Sverige ställs mot Slovenien i Nations League.

Det är knappast någon hausse kring landslaget.

Hur ska Blågult lyfta och skapa en hajp runt sig igen?

Känns som november för Forsberg

Sportbladet frågade Janne Andersson och ett par av spelarna som varit med länge.

– Det är de bästa spelarna vi har i Sverige som är tillgängliga som ska representera landet i tävlingsmatcher. För mig är det fullt tillräckligt, säger Janne Andersson.

– Jag är ingen ”säljare” på det sättet. Men tittar man på de spelare som är med så finns det många intressanta spelare som får chansen lite mer än de hade fått annars, säger förbundskaptenen och syftar på att flera spelare tackat nej.

– Det här öppnar upp möjligheter och vi fortsätter bygga vidare och hitta vägen framåt till ett mer intressant, offensivt spel. Det borde kittla tycker jag med de spelare vi har. Där någonstans är väl ”insäljningen” i så fall.

Emil Forsberg är inte förvånad över att biljettförsäljningen till matchen mot Slovenien går trögt.

– Man ska inte kräva att det ska vara fullsatt mot Slovenien en tisdag 21.00 i november…eller det är september nu va (skratt)? Det känns som november. Vi är tacksamma för de 20 000 som kommer. Förhoppningsvis kommer det kanske 25 000.

– Vi levererade inte heller riktigt under junisamlingen. Vi har chansen att vinna tillbaka dem med två bra matcher. Det är det vi siktar på – och att vinna. Vi har något spännande på gång och är inne på ett bra spår. Vi ska leverera bra fotboll och gå ut på plan och visa inställning och få med folket på det sättet. Vinna matcher, svårare än så är det inte. Ser folk oss spela bra fotboll nu mot Serbien och Slovenien så tror jag att det ökar igen.

Lyfter fram Isak Hien

Hur viktigt är det för er att hålla er kvar på den här nivån i Nations League?

– Det är ett måste om du frågar mig. Vi är tillräckligt bra för att hänga kvar. Det ska vi göra, säger Forsberg.

För Kristoffer Olsson handlar allt om att vinna matcher. Det är då det kan vända.

– Det är Sveriges bästa spelare som är här. Jag förstår att intresset inte är på topp. Det handlar om att vi ska prestera ute på planen och vinna matcher. Gör man det är intresset på topp, gör man inte det så går intresset ner. Det är upp till oss att göra det.

Är det någon av de nya spelarna som känns extra spännande?

– Alla nya känns väldigt spännande. En sån som Isak Hien. Jag såg lite av honom i Djurgården och då var han otroligt bra och nu har han tagit en startplats i Italien direkt. Han känns bra på träningarna här också, säger Olsson.

.

Du kanske också gillar