Hem Sport Så ska Wild ta sig ur svackan: “Måste jobba hårdare”

Så ska Wild ta sig ur svackan: “Måste jobba hårdare”

förbi admin
0 kommentar

Trea raka förluster. Nu efterlyser Minnesota Wilds målvakt Filip Gustavsson ett hårdare jobb. 

– Det är inte lätt att spela i NHL och det kommer inte gå lätt. Vi måste jobba mycket hårdare än vad vi gör just nu och hitta sätt att vinna, säger Gustavsson till NHL.com/sv. 

Med Marc-Andre Fleury på skadelistan lär den 22-årige svensken få mer och mer förtroende i Wild. Då gäller det för honom att hjälpa laget ur sin just nu pågående förlustsvit. Senaste förlusten innebar förlust med 4-6 mot Pittsburgh Penguins efter att Gustavsson släppt in fem av 31 skott. 

Video: MIN-PIT 4-6

– Jag måste ta dem. Vissa kommer via skridskor på spelare och jag måste reagera sent. Men jag måste ha dem. När man spelar i NHL måste man ha de målen och ge laget en chans att vinna, säger Gustavsson som gör sin första säsong i Wild. 

Mot Penguins gjorde Joel Eriksson Ek två av målen och är nu uppe i sex totalt den här säsongen. 

– Vi vill vinna. Vi vill tävla och vinna matcher. Det gör vi inte just nu, om vi vore glada här inne så skulle jag vara mer orolig än vad jag är just nu, säger Eriksson Ek. 

Video: MIN-PIT: Eriksson Eks två räckte inte

Wild har gått 7-8-2 den här säsongen och har chans att bryta sin förlustsvit imorgon lördag mot Carolina Hurricanes. Då hoppas coach Dean Evason att laget använder ilskan över den nuvarande situationen som tändvätska. 

– Jag hoppas vi är förbannade snarare än frustrerade. Vi får inte gjort jobbet nu, man kan vara frustrerad, men över vad. Kollar man sig i spegeln är man kanske frustrerad över sin egen insats. Man får bli arg och jaga nästa. Att vara frustrerad hjälper inte, det gör det däremot om man arg och hungrig, säger Evason. 

Du kanske också gillar