Hem Sport Så slutar gruppspelet i Champions League

Så slutar gruppspelet i Champions League

förbi admin
0 kommentar

OLOF LUNDH:

GRUPP A:

1. Bayern München

2. Manchester United

3. FC Köpenhamn

4. Galatasaray

Kommentar: Vilken utmaning för FCK-svenskarna och risken är att man blir slagpåsar. Allt annat än Bayern och United vidare vore en skräll.

GRUPP B:

1. Sevilla

2. Arsenal

3. PSV Eindhoven

4. Lens

Kommentar: Arsenals comeback i Champions League efter fem säsonger blev i en gynnsam grupp. Öppet bakom London-laget.

GRUPP C:

1. Napoli

2. Real Madrid

3. Braga

4. Union Berlin

Kommentar: Enkel lottning för Real Madrid och Napoli. Inte ens uppstickarna från Bundesliga kommer kunna göra avtryck mot de två giganterna.

GRUPP D:

1. Benfica

2. Inter
3. Red Bull Salzburg
4. Real Sociedad

Kommentar: Benfica och Inter framstår som lagen som med trovärdighet kan ha sikte på CL efter jul men varken Salzburg eller Real Sociedad är att räkna bort. Överraskningsläge.

GRUPP E:

1. Feyenoord

2. Atlético Madrid

3. Lazio

4. Celtic

Kommentar: Atlético Madrid ska ta hem förstaplatsen och därefter är det öppen kamp om andraplatsen. Lazio är liten favorit men kan inte räkna med en lätt väg.

GRUPP F:

1. Paris Saint-Germain

2. Borussia Dortmund

3. Milan

4. Newcastle

Kommentar: Dödens grupp? Ja, två storlag med ambitioner kommer inte att gå vidare och vid första anblicken ser det tuffast ut för Borussia och Newcastle.  

GRUPP G:

1. Manchester City

2. RB Leipzig

3. Röda Stjärnan

4. Young Boys

Kommentar: Lätt lottning för de regerande mästarna som knappast lär ha problem med något av de andra tre lagen. RB Leipzig bör trycka sig in som tvåa trots spelartapp under sommaren.

GRUPP H:

1. Barcelona

2. Porto

3. Sjachtar Donetsk

4. Royal Antwerp

Kommentar: Barcelona floppade i gruppspelet i fjol, men överkomligare motstånd här. Porto är svårast men annars kan knappast stjärnlaget falla. Sjachtar Donetsk och Royal Antwerp får slåss om att bli trea och försöka utmana Porto.

SIAVOUSH FALLAHI

GRUPP A

1. Bayern

2. Manchester United

3. Galatasaray

4. FC Köpenhamn

Kommentar: Bayern och United går vidare. Jag tror Galatasaray är ett av de lag som verkligen kan skrälla, men de kommer inte hålla och United kommer ta sig vidare som grupptvåa.

GRUPP B

1. Arsenal

2. Sevilla

3. PSV

4. Lens

Kommentar: Arsenal och Sevilla tar sig vidare. Drömlottning för Arsenal som passar perfekt i återkomsten. Sevilla har erfarenhet av Europaspel som blir avgörande för att ta sig förbi uppstickarna PSV och Lens.

GRUPP C

1. Real Madrid

2. Napoli

3. Union Berlin

4. Braga

Kommentar: Här blir det inte skrällar. Real Madrid och Napoli tar sig vidare.

GRUPP D

1. Inter

2. Benfica

3. Sociedad

4. Salzburg 

Kommentar: Inter och Benfica får ses som storfavoriter. Benfica var bland Europas bästa lag under gruppspelet ifjol och samma sak väntar jag mig nu. Sätter varningens tecken för Real Sociedad dock, spanska lag är alltid att räkna med.

Grupp E

1. Atletico Madrid

2. Lazio

3. Feyenoord

4. Celtic 

Kommentar: Atleti har fått en drömlottning och ser bättre ut än på länge. De går vidare enkelt. Det är inte helt lätt att sia om andraplatsen. Lazio är favorit men har sjabblat i Europa förr. Skrällvarning sätts för Feyenoord men Lazio tar det till slut.

GRUPP F

1. PSG

2. Milan

3. Newcastle

4. Dortmund

Kommentar: Den bästa gruppen slutar med att PSG och Milan tar sig vidare. Dortmund känns hopplösa i år. Newcastle blir en tuff nöt att knäcka men jag tror Milan tar sig vidare. Truppen är bredare och bättre än ifjol. CL-erfarenheten väger också tungt. Newcastle saknar den.

GRUPP G

1. Manchester City

2. Leipzig

3. Röda Stjärnan

4. Young Boys 

Kommentar: Man City möter ju alltid Emil Forsbergs Leipzig som säkerligen tröttnat på både Pep och Haaland. Aja, City och Leipzig går vidare, enkelt.

GRUPP H:

1. Barca

2. Porto

3. Sjachtar

4. Antwerp

Kommentar: Även Barca fick en drömlottning i år till skillnad från förra året då man åkte ur gruppen mot Inter och Bayern. Barca tar sig vidare tillsammans med Porto. Porto behöll Taremi och kan det här med Champions League nu. 

GUSTEN DAHLIN

GRUPP A

1. Bayern München

2. Manchester United

3. Galatasaray

4. FC Köpenhamn

Kommentar: Bayern München kommer naturligtvis göra som man alltid gör och slakta sin CL-grupp, Harry Kane kommer självfallet göra mål i båda matcherna mot Manchester United, men ten Hags gäng lyckas ändå haka på till slutspel.

GRUPP B

1. Arsenal

2. PSV

3. Sevilla

4. Lens

Kommentar: Arsenal har längtat efter CL och i en ytterst tacksam comebackgrupp går Artetas gäng obesegrade. PSV står för en skräll och följer med engelsmännen, Sevilla blir trea och vinner Europa League i vår.

GRUPP C

1. Real Madrid

2. Napoli

3. Union Berlin

4. Braga

Kommentar: Blir det inte dessa två lag som avancerar lovar jag att, om chefer och producenter tillåter, programleda finalen naken. 

GRUPP D

1. Inter

2. Benfica

3. Real Sociedad

4. Salzburg

Kommentar: Fjolårsfinalisterna Inter har både bredd och spets för att enkelt ta sig vidare här, Real Sociedad väger lite för lätt och detsamma gäller ännu mer Salzburg. Detta gör att uteslutningsmetoden tar Benfica vidare till slutspel i år igen!

GRUPP E

1. Atl. Madrid

2. Feyenoord

3. Lazio

4. Celtic

Kommentar: Atléti brände slutspel i fjol och det gör givetvis inte de rödvitrandiga om två år i rad. Griezmann och Depay garanterar avancemang. Sällskapet blir Feyenoord som under Arne Slot bedriver en riktigt vägvinnande och underhållande fotboll och hemma på De Kuip tappar man inte många poäng. 

GRUPP F

1. Milan

2. Newcastle

3. PSG

4. Borussia Dortmund

Kommentar: Blir hösten 2023 den definitiva vändpunkten för Qatar-eran i Paris? Jag tror det. Det är för mycket som behöver klaffa på för kort tid för att PSG ska klara av den här gruppen. Dortmund saknar redan Jude Bellingham så det gör ont och både Milan och Newcastle har väldigt mycket, för att inte säga allt, på plats. 

GRUPP G

1. Manchester City

2. Leipzig

3. Röda Stjärnan

4. Young Boys

Kommentar: Att City går vidare från denna grupp kan knappt vara spelbart hos spelbolagen, på riktigt tycker jag 1,01 är ett rimligt odds på den marknaden. Och på samma sätt som City givetvis vinner kommer naturligtvis Leipzig på ren kvalitet att hålla Röda Stjärnan och Young Boys bakom sig, trots ett par tunga spelartapp i sommar. 

GRUPP H

1. Barcelona

2. Porto
3. Antwerpen
4. Sjachtar 

Kommentar: Xavi har inte utrymme, trots ligatiteln i maj, för att återigen misslyckas kapitalt i Champions League och Barca fick en betydligt enklare grupp än i fjol – som man givetvis kommer att vinna. Porto fick behålla Mehdi Taremi och iraniern kommer göra tillräckligt många mål för de blåvita för att göra katalanerna sällskap till slutspelet.

JENS FJELLSTRÖM

GRUPP A

1. Bayern München

2. Manchester United

3. Galatasaray

4. FC Köpenhamn

Kommentar: Bayern München har storstädat efter en stökig fjolårssäsong, Under Tuchels ledarskap och med Kane på topp går laget vidare. De får sällskap av en slumrande drake som håller på att vakna till liv; Manchester United. 1999-vibbar, nja lite för tidigt

GRUPP B

1. Arsenal

2. PSV

3. Sevilla

4. Lens

Kommentar: Vi säger välkommen tillbaka in i finrummet till Arsenal, som jag tror vinner gruppen. Sevilla räddade upp en svag La Liga säsong med sitt Europaspel. Jag tror verkligheten kommer ikapp Sevilla den här säsongen och att de inte blir topp 2. Hemmastarka Lens står för en skräll och avancerar från grupp B

GRUPP C

1. Real Madrid

2. Napoli

3. Union Berlin

4. Braga

Kommentar: Wow, vilken match på Stadio Diego Armando Maradona – när Napoli möter Real Madrid. Kan vi få se Jens Cajuste mot Jude Bellingham? Oavsett det, två lag som kan spela en blixtrande snabb och teknisk fotboll. Och som går vidare från grupp C.

GRUPP D

1. Inter

2. Benfica

3. Real Sociedad

4. Salzburg

Kommentar: Fjolårsfinalisten Inter har startat Serie A bra och ser fortsatt starka ut och går vidare. Benfica, som vann sin grupp i förra säsongens UCL före PSG (ja, jag vet, på målskillnad) och Juventus – har spetskvalitet och gör Inter sällskap

GRUPP E

1. Feyenoord

2. Atletico Madrid

3. Lazio

4. Celtic

Kommentar: Feyenoord under Arne Slot är ett lag som jag kommer följa noggrant. En tränare som vågar testa nytt och utvecklar spelet på ett spännande sett. Jag hoppas och tror att de går vidare, isf ihop med Atletico Madrid

GRUPP F

1. PSG

2. Newcastle

3. Milan

4. Borussia Dortmund

Kommentar: Dödens grupp. Nej, bara en helt underbar grupp. Alla kan gå vidare, alla kan åka ur, vilket gör att alla matcher kommer vara avgörande. Newcastle har minst UCL-erfarenhet men tar sig vidare tillsammans med Mbappé…förlåt jag menar PSG.

GRUPP G

1. Manchester City

2. Leipzig

3. Röda Stjärnan

4. Young Boys

Kommentar: Regerande mästarna kan rotera sitt lag och ändå vinna mot Röda Stjärnan och Young Boys. Foppas Leipzig, som måste drömt mardrömmar om City efter 0-7 förlusten senast lagen möttes, blir det lag som gör Manchester City sällskap vidare.

GRUPP H

1. Barcelona

2. Porto

3. Sjachtar Donetsk

4. Royal Antwerp

Kommentar: Om du tittar och jämför värdet på spelartrupperna i grupp H så är det logiskt att Barcelona och Porto går vidare. På vägen dit, håll ett extra öga på Barcas Lamine Yamal’s dribblingskonster och vänsterfot.

Du kanske också gillar