Hem Sport “Säker på att hela landet följer oss” – Sport – svenska.yle.fi

“Säker på att hela landet följer oss” – Sport – svenska.yle.fi

förbi admin
0 kommentar

Ukrainska fotbollsherrarna är redo för första matchen efter krigsutbrottet. I potten finns en plats i höstens VM. Vi ska ska försöka göra folket lyckligt, säger Oleksandr Zintjenko.

Ukrainarna spelar playoffsemifinal på onsdagskvällen i Glasgow mot Skottland. På presskonferensen inför matchen beskrev stjärnspelaren Oleksandr Zintjenko sina känslor.

Med tårar i ögonen.

– Alla ukrainare har ett enda önskemål. Att kriget ska ta slut.

– Jag har talat med människor från världens alla hörn. Jag har även talat med ukrainska barn. De har bara en dröm, att kriget ska sluta, förklarade Man City-spelaren under det känslofyllda tillfället.

Skotskt stöd – förutom på planen

Det ukrainska lagets dröm är en VM-plats i Qatar. Laget tog sig till playoffskedet tack vare en andraplats i en grupp där Finland var trea, med en poäng mindre.

Vinner man i Skottland väntar ett sista hinder framför VM-biljetten. Slår man Wales i Cardiff på söndag är platsen säkrad.

– Vi vill ge den otroliga känslan till ukrainarna, för att de verkligen har förtjänat den. Jag är säker på att hela Ukraina följer matchen. Vi ska försöka göra folket lyckligt och stolt.

Skotska förbundskaptenen Steve Clarke poängterade att man stöder Ukraina, men i själva matchen måste man glömma omvärlden för en stund.

– Vi önskar dem inget annat än gott, förutom i matchen förstås, eftersom de också vill till Qatar. Det vill jag också med mitt landslag, sa tränaren enligt AFP.

Du kanske också gillar