Hem Sport Sam Hallam om Börje Salmings hyllning: ”Fint – samtidigt gör det ont”

Sam Hallam om Börje Salmings hyllning: ”Fint – samtidigt gör det ont”

förbi admin
0 kommentar

Hallam har precis som de flesta andra i ishockeyvärlden berörts av Börje Salmings insjuknande i ALS. Och hyllningskören stämmer han in i.

– Börje är för mig som för de flesta i svensk hockey, en pionjär, en kille som går rakt mot elden och gav många svenskar möjlighet och öppnade dörren. Det är en ”class act”, allt han gör, säger Hallam och fortsätter:

– Det är fantastiskt att se den kärleken han får och man förstår vilken fantastisk människa det är när man ser reaktionen han väcker hos människor.

Även Jonathan Dahlén och Joel Lassinantti har sett hyllningen. 

– Jag tycker de tär väldigt svårt att sätta ord på. Det är väldigt mycket känslor, otroligt häftigt samtidigt som det är… ja, svårt att sätta ord på. Det är en väldigt fin hyllning, välförtjänt, till en av våra största, säger Jonathan Dahlén.

Lassinantti:

– Det är rörande. Först och främst är det väldigt tråkigt, det som hänt. På något sätt är det livets gång, att alla får inte vara friska. Då inser man att det gäller att ta vara på alla dagar man får må bra. Väldigt tråkigt för Börje och hela hans familj… han är väl värd den hyllningen. Hoppas att han får positiv energi så att han kan kämpa vidare, säger han.

Här hyllas Börje Salming i Toronto:

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Se publikens jubel när Börje Salming hyllas i Toronto. Foto: Frank Gunn /AP

Du kanske också gillar