Hem Sport Sammanhållningen ska knäcka superstjärnorna | GP

Sammanhållningen ska knäcka superstjärnorna | GP

förbi admin
0 kommentar

Italien, Argentina och Kroatien står för motståndet, och samtliga är högre rankade än Sverige.

Kroatien toppar rankningen och har veteranen Marin Cilic som främsta stjärna, 33-åringen är rankad som nummer 16 i världen. Men det är framför allt på dubbelsidan som Kroatien glänser. Mate Pavic och Nikola Mektic är rankade som nia respektive tia i världen.

André Göransson spelar dubbel för Sverige och vet precis vad som krävs för att skrälla sig vidare från gruppen.

– Vi måste spela väldigt bra för att gå vidare. Vi måste verkligen tro på oss själva, säger han.

“Kan slå vem som helst”

Det är dock inte enbart Kroatien som kan skryta med världsstjärnor. I det Italienska laget finns världselvan Jannik Sinner och Matteo Berrettini (15). I Argentina finns bland andra Diego Schwartzman (17).

Det kommer att bli bröderna Elias och Mikael Ymers uppgift att ta sig an de italienska singelstjärnorna.

– De är stadiga, de kan egentligen slå vem som helst när de har en bra dag, säger Göransson om sina lagkamrater.

Det är sammanhållningen i laget som ska ge Sverige möjlighet att skrälla sig vidare till slutspel, dit de två bästa lagen i gruppen går.

– Det är tre väldigt starka lag, vi måste tro på oss själva. Vi måste jobba med den svenska starka lagkänslan som vi är bra på, säger förbundskapten Hedsberg.

“Speciell känsla”

Att Sverige går in som underdog är inget som stör André Göransson.

– I Davis Cup kan vad som helst hända. Om vi gör det bra får vilket lag som helst tufft att slå oss.

Han var själv med när Sverige säkrade gruppspelsplatsen genom att vinna med 3–2 i matcher mot Japan.

– Det är kanske det mest speciella jag upplevt själv i tennisen. Jag värdesätter det högt att få spela för Sverige. Det är en oerhört speciell känsla, säger han.

Sverige (rankat 13:e i världen) spelar i grupp A, som avgörs i Bologna. I gruppen spelar även Kroatien (1), Italien (7) och Argentina (12).

Varje match mellan länderna består i sin tur av två singel- och en dubbelmatch. De två lagen med flest poäng går sedan vidare till slutspelet som avgörs i spanska Málaga i november.

Det svenska laget: Mikael Ymer (98:a i världen/783:a i dubbel), Elias Ymer (119/401), Jonathan Mridha (538/1 457), Dragos Nicolae Madaras (292/657) och André Göransson (-/68).

Stjärnor i gruppen: Jannik Sinner, Italien (11), Matteo Berrettini, Italien (15), Marin Cilic, Kroatien (16), Diego Schwartzman, Argentina (17). Francisco Cerundolo, Argentina (27).

Källa: Davis Cup och ATP.

Du kanske också gillar