Hem Sport Särspelsdrama i Women’s British Open – Sagström fyra

Särspelsdrama i Women’s British Open – Sagström fyra

förbi admin
0 kommentar

Madelene Sagström lyckades inte hämta i kapp.

Efter söndagens runda slutade svenskan delad fyra i Women’s British Open.

Vann gjorde sydafrikanskan Ashleigh Buhai – efter ett galet särspel.

– En väldigt välförtjänt seger, säger Sagström till Sportbladet.

Madelene Sagström gick ut på söndagens avslutande runda av Women’s British Open på anrika Muirfield som fyra – och slutade också fyra. Efter en ny runda på par slutade hon sju under totalt och lyckades hon inte knappa in på topptrion.

– Överlag är jag väldigt nöjd. Det var tufft, mycket vind och en hård bana. Man behövde vara kreativ för att lösa det, säger Sagström till Sportbladet och fortsätter:

– Sen är det klart att jag hade velat spela bättre, men jag gjorde det jag kunde med det jag hade. Jag kanske hade fått mer momentum om någon putt gick i, men jag höll inte tillbaka.

Ledaren inför söndagen, sydafrikanskan Ashleigh Buhai, stod hon för en direkt svag runda och spelade på fyra över par och gjorde bland annat en trippelbogey. Trots det var hon ändå med i tätstriden.

Galet särspel krävdes

Kampen om segern togs till särspel och där ställdes hon mot sydkoreanskan In Gee Chun som gick söndagens runda på ett under par. På det svåra 18:e kunde de inte skiljas åt och mörkret tvingade nästan spelarna att bryta. Det krävdes hela fyra hål innan vinnaren utsågs.

Efter ett misslyckat andraslag slog Buhai ett magnifikt bunkerslag vilket gjorde att hon enkelt kunde putta i för par. Även Chun var nere i bunkern och vände men lyckades inte med samma bedrift. Sydkoreanskan fick nöja sig med en bogey.

Därmed kunde Buhai säkra sin första LPGA-seger i karriären. Hon ristas nu in på British Open-pokalen efter fjolårets vinnare Anna Nordqvist.

Gläds åt vännens seger

– Jag kan inte beskriva känslan. Ursäkta mig, men det kommer bli en del tårar. Det ligger mycket hårt arbete och dedikation bakom det här. Det är nog många personer i Sydafrika som har fått grått hår efter det här, säger vinnaren med tårar i ögonen.

Sagström följde den dramatiska upplösningen från sidan. Buhais man, David, har tidigare varit caddie åt svenskan i flera år.

– Så jag känner henne väldigt väl och var med och sprutade champagne efter hon vunnit. Det var väldigt kallt så vi sa till varandra: snart måste någon vinna, skrattar Sagström.

Svenskan gläds åt vännens framgång.

– Hon har varit med på touren och fajtats länge och haft sina upp och nedgångar. Det var en väldigt välförtjänt seger.

Linn Grant (-1) och Maja Stark (+4), övriga svenskor i turneringen, slutade på 19:e respektive 41:a plats. Grant spelade fint på tre under par på söndagen medan Stark stod för ett bottennapp och slutade på åtta över.

Ashleigh Buhai vann The Open.

Du kanske också gillar