Hem Sport Seattle Kraken skrev historia – första laget att vinna en sju matcher lång roadtrip

Seattle Kraken skrev historia – första laget att vinna en sju matcher lång roadtrip

förbi admin
0 kommentar

NEW YORK. Sensationellt formstarka Seattle Kraken skrev historia i natt.

De blev, med en 8–5-knock i Chicago, första laget någonsin att ”svepa” en sju matcher lång roadtrip.

– Det har onekligen varit en väldigt lyckad resa, säger målskytten Andre Burakovsky till Sportbladet.

Sannsagan om Seattle Krakens andra säsong i ligan blir bara mer och mer uppseendeväckande,. 

För bara ett par dygn sedan lyckades de som första lag på hela säsongen slå Boston Bruins i TD Garden under ordinarie matchtid och när de i natt rundade av en drygt två veckor lång bortaresa med en mer programenlig seger i Chicago skrev de alltså in sig i historieböckerna som de första genom tiderna som vunnit rubbet under en så lång roadtrip.

– Men jag vet inte om någon annan varit ute på så många längre resor heller, säger Andre Burakovsky med ett skratt på telefon från ”Windy City”.

– Det är ju typ femton dygn sedan vi lämnade Seattle. Men vi har onekligen spelat riktigt bra och haft en väldigt lyckad tripp.

Andre Burakovsky, i mitten, jublar efter målet mot Chicacgo.
Andre Burakovsky, i mitten, jublar efter målet mot Chicacgo.

”Är en verklig styrka”

Vad är det ni gör så bra?

– Vi jobbar väldigt hårt och får hela tiden ner puckarna djupt i anfallszonen och när vi kommer in bakom motståndarnas backar är vi starka.

Det känns också som att ni verkligen är ett lag?

– Ja, det har jag ju sagt många gånger tidigare. Vi är inte beroende av en eller två kedjor, alla våra formationer bidrar och producerar. Det är en verklig styrka.

Mot jumbon Blackhawks var det avgjort påfallande snabbt, Krakarna inledde ursinnigt och gick upp i förkrossande 6–1-ledning redan i första perioden.

– Ja, vi var väldigt bra och effektiva i första, jag tror vi gjorde de där sex målen på de första sju skotten, fortsätter ”Burra”.

– Sedan släppte vi lite på gasen och det är förståeligt efter en sådan start, men inte så bra. Vi måste lära oss jobba 60 minuter även sådana här gånger.

Flera svenskpoäng

Han stänkte själv in ett snyggt mål under den inledande utskåpningen och är uppe i sammanlagt tolv fullträffar den här säsongen.

– Det har överhuvudtaget gått bra för kedjan jag bildar med Matty Berniers och Jordan Eberle. Vi skapar mycket hela tiden, konstaterar han.

Alex Wennberg stod samtidigt för två assist och Adam Larsson för en – och den senare kunde som en annan Nicklas Lidström också stoltsera med sju plus i plus/minus-statistiken.

– Gjorde han? Det visste jag inte, men fantastiskt. Adam har varit stabil under lång tid och förhoppningsvis fortsätter han på samma sätt framöver, säger Andre.

Apropå framöver: Nu ska det ändå bli rätt skönt att komma hem, va?

– Ja, men det blir ett kort besök. Vi spelar hemma mot Tampa på måndag och sedan åker vi direkt till Edmonton. Lite svettigt, men det är bara att bita ihop. 

Du kanske också gillar