Hem Sport Sebastian Samuelsson och Peppe Femling tog VM-medaljer

Sebastian Samuelsson och Peppe Femling tog VM-medaljer

förbi admin
0 kommentar

Det blev dubbla VM-medaljer för Sverige under fredagen.

Sebastian Samuelsson och Peppe Femling spurtade mot varandra och kom på pallen båda två.

– Jag sa innan loppet att den ende jag inte ville spurta mot var Peppe, säger Samuelsson.

VM i rullskidskytte pågår för fullt i klassiska Ruhpolding, som i vanliga fall får dig att tänka på vinter och skidskytte.

På herrarnas supersprint under fredagen blev det svensk succé.

Silver och brons

Tysken Philip Horn tog hem guldet men på både plats två och tre blev det svenska medaljer efter en spurtduell. Sebastian Samuelsson tog silver och Peppe Femling slog till med ett brons.

– Det var inspirerande. Jag sa innan loppet att den ende jag inte ville spurta mot var Peppe. Men jag tror att jag hade lite mer energi kvar, så det slutade bra för mig, säger Samuelsson till internationella skidskytteförbundets hemsida.

Peppe Femling var nöjd med sin medalj trots den förlorade duellen mot Samuelsson.

– Det sista varvet var galet jobbigt Jag sköt riktigt snabbt på sista skyttet och försökte spara lite energi när jag låg längst fram men halvvägs in på sista varvet var det bara att köra. Det var så jobbigt, särskilt i den här värmen, säger han.

Öberg ramlade

På damsidan var Linn Persson bästa svenska på sjätte plats när Dorothea Wierer vann. Elvira Öberg fick en jobbig kvaltävling och missade finalen när hon ramlade inne på skjutvallen.

– Hon är förbannad att det hände. Men vi är glada att hon mår bra och att det inte hände något mer, säger huvudtränaren Johannes Lukas till SVT.

Du kanske också gillar