Hem Sport Sebastian Vettel avslutade formel 1-karriären

Sebastian Vettel avslutade formel 1-karriären

förbi admin
0 kommentar

Efter karriärens sista lopp fick tysken ta emot publikens hyllningar.

– Jag njöt av loppet. Ett stort tack till alla supportrar. Så mycket stöd, så många flaggor, och så många leende ansikten. Jag tror jag kommer att sakna detta mer än jag förstår nu. Tack för allt stöd, alla meddelanden, brev och all kärlek överlag, säger Vettel i Viaplay.

Efter 15 år och 299 lopp, i bland annat Red Bulls, Ferraris och Aston Martins färger, går den nu 35 år gamla tysken i pension med ett välfyllt cv. Där hittas bland annat fyra raka VM-titlar och 53 racesegrar.

Vettel startade sitt sista lopp i karriären från nionde rutan, efter ett par dagar fulla av av känslomässiga utspel från både rivaler och vänner, på ett sätt som sällan skådats i motorsportsvärlden.

– Det kommer vara sorgligt att se honom försvinna. Jag tror inte att jag har sett någon förare i sportens historia göra vad han och jag har gjort när det gäller att använda vår plattform, vara frispråkig och ta risker. Jag ser honom verkligen som en allierad, sade Lewis Hamilton, inför loppet, enligt AFP.

För att markera Vettels sista tävlingshelg bar Fernando Alonso – av Vettel sedd som den tuffaste konkurrenten – och den unge tysken Mick Schumacher, son till Vettels barndomsidol Michael Schumacher, hyllningshjälmar under helgen.

Söndagens seger kneps av Red Bulls världsmästare Max Verstappen, som tog säsongens femtonde seger. Ferraris Charles Leclerc och Red Bulls Sergio Pérez blev tvåa respektive trea. Därmed blev Leclerc även VM-tvåa före just Pérez.

– Jag hoppas att vi kan kämpa om VM-titlen nästa år, säger VM-tvåan i Viaplay.

Du kanske också gillar