Hem Sport Senegal vidare från grupp A – slog ut Ecaudor

Senegal vidare från grupp A – slog ut Ecaudor

förbi admin
0 kommentar

Senegal gick in till det avgörande mötet på Khalifa International Stadium med tre poäng efter de inledande två matcherna i grupp A.

Ecuador stod på fyra.

Med andra ord var förutsättningarna givna:

● Senegal var piskat att vinna för att ta andraplatsen och nå åttondelsfinalen.

● För Ecuador räckte det med att spela oavgjort.

Matchbilden blev därefter. Ecuador tog inga risker, Senegal öste på med vad man hade. Inledningsvis var det rätt mycket – men inte med den nödvändiga knivskarpa skärpan i de avgörande ögonblicken.

Idrissa Gueye och Boulaye Dia brände två fina möjligheter redan innan matchen var tio minuter gången. Iliman Ndiaye tog plats i sällskapet som inte fick in bollen när tillslaget från en fin position blev alldeles för lamt.

Det gyllene läget kom med några minuter kvar av den första halvleken. Piero Hincapie klumpigt och onödigt ned Ismaila Sarr, klubbkompis med svenske landslagsmannen Ken Sema i Watford, inne i straffområdet.

Sarr reste sig, tog hand om bollen, lade den på straffpunkten och fick vänta medan domaren Clement Turpin instruerade målvakten Hernán Galindez om att hålla sig på linjen.

Sarr tog några trippande steg, väntade ut Galindez och bredsidade in Senegals ledningsmål intill stolpen.

Rollerna var ombytta, Ecuador behövde en kvittering och lyfte fram spelare medan Senegal blev defensiva.

Kvitteringen kom halvvägs in i andra halvlek, när Moisés Caicedo stötte in 1–1 efter en hörna.

Den ecuadorianska glädjen blev högst tillfällig. Dryga minuten senare skickade mittbacken Kalidou Koulibaly in 2–1 och den ledningen släppte inte senegaleserna.

Senegal har bara gått vidare från gruppspelet en gång tidigare i ett slutspel. Det var 2002 – och den åttondelsfinalen var en mörk dag i svensk landslagshistoria. Senegal vann med 2–1 via ett så kallat ”golden goal” av Henri Camara i förlängningen i Oita, Japan.

Du kanske också gillar