Hem Sport Sergio Peña missar Malmö FF-Hammrby

Sergio Peña missar Malmö FF-Hammrby

förbi admin
0 kommentar

Speltiden har varit knapp för Sergio Peña och när han förra veckan lämnade Malmö för att flyga hem till Peru publicerades en bild med ett kryptiskt meddelande på Instagram. ”Jag kommer inte sakna er, inte ens lite”, skrev mittfältaren.

Till peruansk media sa han senare:

– Jag njuter till 100 procent när jag kommer till landslaget. Saker och ting i klubben är tyvärr inte särskilt bra, och jag kommer att prata om det i sinom tid.

När MFF tränade på fredagsförmiddagen saknades Peña. Han hade inte hunnit tillbaka från landslagssamlingen. Och om han hade hunnit tillbaka hade han troligtvis ändå inte deltagit. Enligt tränaren Åge Hareide har MFF fått information om att mittfältaren har en känning i baksidan av låret. Peña fick tillåtelse att stanna kvar i Peru en dag längre än nödvändigt för att fira födelsedag.

– Han har ju ett barn i Peru också så man behöver ta familjär hänsyn, säger Hareide som räknar bort mittfältaren från lördagens match mot Hammarby.

”Vi får prata med honom”

MFF-tränaren är medveten om att Peña varit kritisk gentemot MFF.

– Ja, han har varit det. Det finns många sätt man kan vara besviken på, vi får prata med honom och höra vad han säger till oss.

Har du märkt på honom att han inte trivts? Har han skickat sådana signaler?

– Nej, han har inte det. Alltså, han kommer från en annan kultur och det kan från och till vara lite svårt att förstå den helt ut. Jag har varit här väldigt kort tid med Peña och inte haft så mycket tid att ha enskilda samtal med någon egentligen. Jag får ta det under vägens gång, till frukosten eller lunchen eller ute på planen.

Du kanske också gillar