Hem Sport Sexförbud under VM – riskerar sju års fängelse

Sexförbud under VM – riskerar sju års fängelse

förbi admin
0 kommentar

VM i Qatar närmar sig. Den 21 november sparkar mästerskapet igång på förmiddagen med matchen mellan Senegal och Nederländerna. Det i ett mästerskap som har kritiserats av alla möjliga orsaker.

Ändå sedan landet på den arabiska halvön tilldelades mästerskapet av den sedermera åtalade fotbollspampen Sepp Blatter har kritik riktats mot rättigheterna för de miljontals gästarbetare som byggt hotell, arenor och logistik.

En för många självklar del av ett fotbollsmästerskap – konsumtionen av alkohol – är också ett omtvistat ämne. Alkohol är förbjudet att säljas och konsumeras, men mästerskapets företrädare har lovat att tillåta alkohol i vissa zoner där utländska supportrar kan vara.

Dessutom har landet fått kritik för att homosexualitet och samlag utanför äktenskapet är olagligt. Det sistnämnda kan leda i sju års fängelse. Brittiska Daily Star har pratat med en poliskälla som uppger att Qatar inte kommer göra några undantag för fans som rest till mästerskapet.

– Sex kommer inte på tal, om du inte reser som man och hustru. Det kommer definitivt inte bli några ”one-night stands” under turneringen, säger en brittisk poliskälla till tidningen, och säger vidare:

– Det kommer inte bli något festande alls egentligen. Alla måste ha det i åtanke, om de inte vill riskera att fängslas. Festkulturen efter matcherna, som är norm på de flesta ställen, är strikt förbjuden.

LÄS OCKSÅ: “Kan inte bygga bort känslan av att allt är en kuliss”

LÄS OCKSÅ: Lusail – VM-finalstaden som inte finns

LÄS OCKSÅ: Så blev Qatars landslag bäst i Asien

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar