Hem Sport SHL • Malmö Redhawks kris fortsätter – Timrå vann bottenmöte

SHL • Malmö Redhawks kris fortsätter – Timrå vann bottenmöte

förbi admin
0 kommentar

Lag 12 mot lag 13.

Inför matchen så kallade Emil Sylvegård matchen för en match på ”liv och död” ur ett sportsligt perspektiv.

Men Redhawks stod för en plattmatch och Timrå höll sig fullständigt till sin plan, och gjorde i det närmsta en prickfri match, där Jacob Johansson kunde hålla nollan och mota de 25 skotten som Redhawks fick i väg under matchen.

Timrå vann matchen med 3-0 efter att sista skottet gått i tom målbur. Detta trots att flera spelare saknades och man tvingades spela med endast fem backar. Dessutom försvann Per Svensson under matchens gång, vilket gjorde att Morten Madsen fick spela back, med bravur. Han gjorde dessutom det sista målet i tom kasse.

På slutsignalen buades hemmalaget till viss del ut av besvikna hemmafans. En av de som stannade kvar och mottog ilskan var Christoffer Forsberg.

Forsberg: ”Får inte hända i en sån här match”

Efter matchen kokar det i honom. Han var med när laget gick upp 2015, och har spelat 401 raka tävlingsmatcher.

– Besviligen är vi sämre i år än vi var förra säsongen. Vi vet att vi kan göra det, och nu måste vi ta varandra i handen och verkligen göra det tillsammans.

Ni har en tendens att tappa konceptet i matcherna.

– Det ligger säkert något i det om det är den bilden som finns av oss. Jag tycker vi faller ur ramen och blir långa i laget. Då blir man feltajmad och och då blir det verkligen svårt att spela hockey mot ett sånt lag som Timrå, säger Malmöforwarden.

Varför blir det så?
– Vi kommer ut jättebra. Vi visade att vi ville ha taktpinnen, men sedan blir det riktigt blöt efter vårt powerplay och vi blir desperata i fel läge, och låga på energi. Allt som inte får hända i en sådan här match, säger Forsberg.

Ni har hamnat i ett riktigt jobbigt läge och behöver ta er vidare.

– Det är rätt, och det går inte och tycka synd om sig själv. Man får vara förbannad på sin insats ikväll om man nu är det, och så får man komma hit imorgon med energi, för det är vad vi behöver nu.

Timrås målvakt med tredje nollan

För Jacob Johansson var det säsongens tredje nolla.

Laget har dessutom skaffat sig den positiva vanan att börja vinna på bortaplan. Efter en mardrömssvit, då man förlorade alla bortamatcher man ställde upp i, så har man plötsligt slagit Leksand, Luleå och Malmö på bortaplan.

– Det är väldigt starkt. Ska man ta sig någonstans i en tabell så gäller det att vinna även på bortaplan. Det har vi börjat göra nu, säger Johansson.

De tre poängen är viktigare än att hålla nollan va?

– Mycket viktigare. Men det är klart att det är kul, men det är poäng till laget vi behöver nu. Jag tycker vi spelar smart och gör det över hela banan. Malmö är tunga att möta, men vi låter inte de komma in på mål, så hela laget hjälper mig på ett otroligt bra sätt. Då blir det inte så svårt att stå i mål heller. Jag får tacka för hjälpen.

Du kanske också gillar