Hem Sport Sjachtars vd avslöjar Arsenals regelbrott i Mudryk-affären

Sjachtars vd avslöjar Arsenals regelbrott i Mudryk-affären

förbi admin
0 kommentar

Arsenal höll sig inte inom regelverket i sitt försök att värva ukrainska stjärnan, Mychajlo Mudryk, det menar Sjachtars vd, Sergej Palkin. 

I en intervju med The Athletic har Palkin avslöjat spelet bakom affären då Mychajlo Mudryk såldes till Chelsea för närmare 1.1 miljarder kronor. Arsenal var länge intresserat av spelaren och på Mudryks sociala medier visade han flitigt upp att han kollade Arsenals matcher under den senaste månaden. 

Som känt blev det ingen flytt till “Gunners” för Mudryk och för det kanske Arsenal ska vara glada då man kom undan med ett regelbrott i hur man valde att kontakta ukrainaren. 

– Enligt hur jag ser på det finns det en anledning till att alla pratade om Arsenal. Det är för att Arsenal kontaktade spelaren (Mychajlo Mudryk) nästan en och en halv månad innan de kontaktade oss, säger Palkin och fortsätter:

– Kan du tänka dig, Mikel Arteta, Edu och Zinchenko ringer dig. Att ha Arsenal som ringer till dig varje dag, du kan vilja flytta dit eller inte men du följer den typen av mottagande.

Enligt regelverket är det inte tillåtet för en klubb att kontakta en annan klubbs spelare utan tillåtelse från den klubb som spelaren tillhör.

Vidare avslöjar Palkin att Chelsea och Arsenal erbjöd i princip samma summa för Mudryk men villkoren Chelsea erbjöd var till klubbens fördel i dragkampen. 

– Sammanlagt, var det ungefär samma (övergångsumman). Men i detaljerna var det helt annorlunda. Olika tider för betalningarna. Olika typer av bonusar. Bonusarna ska i någon mån vara uppnåeliga. Chelsea var mer seriösa.

Du kanske också gillar