Hem Sport “Ska ingen fråga om straffen?”

“Ska ingen fråga om straffen?”

förbi admin
0 kommentar

Presskonferensen efter 2-2-mötet mellan AIK och Sirius under lördagen var på väg att lida mot sitt slut, när bortalagets tränare Daniel Bäckström tog till orda.

– Är det ingen som ska fråga om straffen?

Han ville gärna påpeka att han tycker att Sirius borde ha fått straff i slutskedet av matchen när ett skott tog på Erick Otienos ena hand.

– Isolerat så vill jag ha straffen, men när jag zoomar ut och tittar på matchen över 90 minuter så hade AIK kunnat göra mål under sin period av tryck, och det fanns några lägen vi kunde gjort mål på i andra halvlek. Jag tycker inte att 2-2 är ett orättvist resultat, men när det var så nära slutsignal och straffen är så pass uppenbar vill man så klart ha med sig den.

Sirius-stjärnan Moustafa Zeidan sa i den mixade zonen efter slutsignalen att domarteamet erkänt för bortalaget att det borde varit straff.

Johan Karlsson, som sköt skottet, är också tydlig med att han känner att Sirius borde ha fått straffen.

– Det är klart att det är svårt att vara domare, jag har dömt själv tidigare, men när de är fyra stycken… Jag uppfattar det som att han gjorde sig större. Jag tycker att det borde varit straff, säger Karlsson.

– Domaren sa efteråt att han inte kunde chansa. Så jag uppfattar det som att han inte såg det.

Även AIK skrek efter straff i den andra halvleken, när Marcus Mathisen räddade ett skott från Benjamin Mbunga Kimpioka på mållinjen. Med armen, tyckte AIK-lägret. Men domaren Mohammed Al-Hakim friade.

– Fjärdedomaren sa att handen var intill kroppen och då spelar det ingen roll att bollen var på väg mot mål, säger hemmalagets tränare Bartosz Grzelak.

Vad Mathisen tycker? Han menar att bollen snarare tog honom i bröstet.

– Jag tyckte absolut inte att det var hands i själva situationen. Men jag har inte sett den i efterhand, säger dansken.

Tillbaka till Daniel Bäckström. Sirius tränare är tillfreds med sitt lags insats på Friends Arena.

– Många skrattade åt oss efter våra matcher mot Hammarby och Djurgården. I vissa fall var berättigat. Men det var också stretchat åt det överdrivna i vissa fall, så som jag ser det. Den här spelargruppen och tränarstaben har fortsatt att sitta lugnt i båten och vi har vänt något svårt. Att vi vann mot Varberg borta och Elfsborg hemma, och att vi nu sitter här med 2-2… det gillar jag skarpt. Det är bra gjort av samtliga som jobbar i Sirius, säger tränaren.

Du kanske också gillar