Hem Sport Skadeläget lättar i MFF – Milojevic kräver fokus på Häcken: “Förbjudet att prata om cupfinalen”

Skadeläget lättar i MFF – Milojevic kräver fokus på Häcken: “Förbjudet att prata om cupfinalen”

förbi admin
0 kommentar

Skadeläget ljusnar i det hårt prövade Malmö FF. Till söndagens match mot tabelltrean Häcken är Sören Rieks, Oscar Lewicki och Isaac Kiese Thelin aktuella för truppen efter några matchers frånvaro. Den senare fanns med på bänken senast mot Djurgården, utan att hoppa in. Mot Häcken kan anfallaren inleda matchen.

– Han kan starta. Det är Niklas (Moisander) och David Edvardsson som inte är tillgängliga för matchen. “AC” (Anders Christiansen) och Johan Dahlin är frågetecken. Vi har fortfarande mer än ett dygn till matchen och kan se i morgon. Men de andra är redo och kan gå från första minuten, säger Milos Milojevic.  

Christiansen har missat de senaste matcherna med en bristning i baksida lår. På träningen för två dagar sedan åkte han på ett mindre bakslag och ser inte ut att spela mot Häcken.  

– Det finns lite som han på egen hand måste jobba på. Alla andra är tillgängliga, så det är inte lika mycket stress som inför den senaste matchen mot Djurgården. Det kommer också finnas spelare som hamnar utanför truppen. Om det finns en risk att vi kan tappa honom i nästa match och kanske i Europakvalet så kan vi inte ta den. Vi vill inte att matchen i morgon blir AC:s sista i karriären.

MFF hade ett tvåsiffrigt antal spelare borta i förlustmatchen mot Djurgården. Lasse Nielsen var inte återställd efter sjukdom och Veljko Birmancevic har varit sjuk i veckan. I den duon är Nielsen närmare spel i morgon.

– Om du är fast på ett rum i tre, fyra eller fem dagar känns det i lungorna sedan. Men de ser bra ut, framförallt Lasse som kommit tillbaka och gjort fler träningar än Veljko. I den situationen som vi är i är varje dag viktig, säger Milojevic. 

Är det här pusslet jobbigt för dig, att tänka på denna match och sedan cupfinalen om fem dagar?

– Jag har sagt till killarna att jag inte tänker på cupfinalen. Vi har förberett när vi hade lite mer tid för AC. Det viktigaste för AC nu är cupfinalen i morgon – det är Häcken. Så när den är slut behöver vi förbereda oss inför finalen, men nu kan vi inte tänka på den. Det är förbjudet att tänka på finalen.

Milojevic fortsätter:

– Vi måste tänka på Häcken, som är ett jättebra lag i bra form och har bra tendenser. De spelar bra fotboll, är bra balanserade och har många snabba spelare. Jeremejeff (Alexander) är ligans poängledare och även en före detta Malmöspelare, som helt klart gör att han blir mer motiverad att visa att de kanske kunde behålla honom då. Det är en svår match, men om vi är fokuserade på den matchen mot BK Häcken och spelar vårt spel, om alla går in för att vinna varje duell – då vinner vi matchen i morgon. 

MFF får tillbaka Dennis Hadzikadunic mot Häcken efter avstängning. På skadelistan finns också Adi Nalic, som missar resten av säsongen.

Du kanske också gillar