Hem Sport Skandalscener i brasilianska cupen – supporter hoppsparkade målvakt

Skandalscener i brasilianska cupen – supporter hoppsparkade målvakt

förbi admin
0 kommentar

Under natten till onsdagen ägde returen i brasilianska cupens kvartsfinalmöte mellan Santos och Corinthians rum.

Corinthians vann det första mötet med hela 4-0 men förlorade returmötet med 1-0, efter ett straffmål av Santos Marcos Leonardo i den 67:e matchminuten. Det spelade ingen roll, dock, utan Corinthians gick vidare med 4-1 totalt över två matcher.

Santos-supportrarna var inte nöjda med kvartsfinalsuttåget och svarade med att kasta in flera bengaler och smällare på planen efter slutsignalen. Ilskan kulminerade när flera supportrar sprang in på planen, där en av dem riktade en hoppspark mot Corinthians-målvakten Cassio.

Som tur var träffade supportern knappt Cassio, som efter matchen pratade om händelsen och tackade Santos-spelarna för deras uppbackning av honom.

– Du kan bli förbannad på läktaren, det har du rätt till. Men att invadera planen för att attackera spelare bakom ryggen är fegt och går över gränsen, säger Cassio till den brasilianska tidningen Globo enligt Aftonbladet.

– Jag vill tacka Santos-spelarna för att de hjälpte mig. Jag har stor respekt för klubben och känner många människor där, hårt arbetande människor och det här stämmer inte överens med vad de står för. Förbundet får nu bestämma vad som ska hända.

Men det är inte bara förbundet som kan komma att bestraffa supportrarna som stormade planen. Globo skriver att fem supportrar greps av polis och samtliga riskerar nu två års fängelse. En av supportrarna ska dessutom vara medlem i Santos, men klubben jobbar nu på att utesluta honom ur klubben.

Vidare riskerar Santos att straffas med höga böter och upp till tio matcher inför tomma läktare.

Du kanske också gillar