Hem Sport Skyttekungens uppmaning till fansen: ”Åk till Tammerfors”

Skyttekungens uppmaning till fansen: ”Åk till Tammerfors”

förbi admin
0 kommentar

Frågan är om det ens är möjligt att promenera genom Tammerfors utan att notera att det pågår ett hockey-VM för tillfället. Åt vilket håll du än vänder blicken i den hockeytokiga staden är det matchtröjor, målade ansikten, ramsor och glada supportrar från alla möjliga länder som njuter av det soliga, finska försommarvädret.

En som blev positivt överraskad när han gav sig ut på gatorna första gången är Sveriges skyttekung Rasmus Asplund, som gjort sex mål på sju matcher i turneringen.

För den som klurar på att resa över och titta på Tre Kronors kvartsfinal mot Kanada finns det inte mycket att fundera över, tycker Asplund:

– Det är bara att åka. Tammerfors är fantastiskt fint och jag själv blev förvånad över hur fint det ändå är här. Det har varit folkfest på stan hela veckan, så fort man går ut på stan så är det matchtröjor från alla möjliga länder så det är bara att åka. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Buffaloforwarden.

Bild 1 av 2
Svenska supportrar på plats i Nokia Arena i början av hockey-VM.

Foto: Emmi Korhonen/AP

Bild 2 av 2
Finska supportrar i Tammerfors.

Foto: Heikki Saukkomaa/AFP


Även om det blågula stödet i Nokia Arena inte har gått att klaga på så här långt är tiden inne för supportrarna att lägga i nästa växel och sluta upp i större skara för att stötta laget – för det kan rent utav vara utslagsgivande mot Kanada, påpekar Asplund.

– Ju mer hemmaplansfördel man kan få desto bättre. Det blir alltid lite lättare, man får mer energi och det tippar gärna över lite fortare till ett hemmalags fördel så varenda svensk supporter som vi kan få hit kan göra skillnad.

Är du förvånad över hur många puckar som trillat in för dig under turneringen?

– Förvånad och förvånad… Det har rullat på, jag har fått en stor roll och tagit vara på den chansen. Sen har det varit en bra grupp som varit lätt att komma in i. Jag har kunnat spela ut mitt spel fullt ut, säger 24-åringen från Filipstad och tillägger:

– Men att göra sex mål på sju matcher är så klart väldigt bra. Det är drömsiffror egentligen. Det är roligt.

Pierre-Luc Dubois är Kanadas bäste målskytt i VM.

Pierre-Luc Dubois är Kanadas bäste målskytt i VM.

Foto: Andrea Branca/TT

Även i det kanadensiska laget finns en målfarlig spelare i Winnipegs Pierre-Luc Dubois som, tillsammans med Asplund, toppar skytteligan.

– Han är en fantastiskt bra spelare, givetvis. Han har varit framgångsrik i NHL i många år och gick högt i draften för några år sedan. Så det är klart att han är en världsspelare. Att jag har gjort lika många mål är bara roligt för mig, att kunna vara med där uppe bland de namnen och visa vad jag kan, säger Asplund.

Sverige–Kanada möts på torsdagen med start 15.20, svensk tid.

Läs mer:

Tre Kronors glädjebesked: Ekman-Larsson redo för VM-kvartsfinal

Slutspurt för Garpenlöv: ”Han har fått obefogad kritik”

Tre Kronor mot Kanada i kvartsfinal: ”Bring it on”

Sverige avslutade gruppen med seger – slipper flytta

Du kanske också gillar