Hem Sport Slutspelslottningen klar i Svenska cupen

Slutspelslottningen klar i Svenska cupen

förbi admin
0 kommentar
Rasmus Torbjörnsson.
Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP 115 / AB0159

Det återstår två (och en halv) gruppspelsmatcher i Svenska cupen för herrar, men redan nu är åttondelsfinalerna lottade. 

Gruppspelet i herrarnas Svenska cup är snart över och det börjar bli dags att blicka mot åttondelsfinalerna. AIK, Hammarby, Lindesberg och Redbergslid har dock varsina matcher kvar att spela.

Dessutom fick förra veckans match mellan Karlskrona och Vinslöv avbrytas på grund av dålig ventilation i hallen, så de sista 20 minuterna av den matchen spelas idag – och är direkt avgörande för vilket av lagen som går vidare från grupp sex.

I övrigt är alla slutspelslag klara, förutom i grupp sju. Vid AIK-vinst i morgondagen Stockholmsderbyt mot Hammarby petar Solnalaget ut Hallby från slutspelet.

Lindesberg gruppspelets överraskning 

Framför allt är det Lindesbergs insats i gruppspelet som stuckit ut. Laget skrällvann den första matchen mot Ystads IF, sedan besegrades även VästeråsIrsta. Den tredje matchen spelas mot Redbergslid imrogon. Lindesbergs slutspelsmotstånd är ännu inte klart, men det kommer blir något av följande fyra lag: Aranäs, Hammarby, Hallby eller AIK.

Guif får regerande cupmästarna

Eskilstuna Guif får tuffast möjliga motstånd, när det ställs mot de regerande cupmästarna, Sävehof, i den första åttondelsfinalen. Men Göteborgslaget tar inte enkelt på det kommande motståndet.

– Guif är ett av dem bättre lagen vi kunde få, säger IK Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren i sändningen av lottningen på Solidsport.com.

I gruppspelet är det endast Lugi, Skövde och Sävehof som inte tappat något poäng (Lindesberg och AIK kan ansluta till trion vid vinster imorgon).

Åttondelsfinalerna spelas över ett dubbelmöte, där den första matchen avgörs i helgen och den andra nästa helg.

Alla åttondelsfinaler: 

IK Sävehof–Eskilstuna Guif

Alingsås HK–Rimbo HK Roslagen

HK Malmö–HF Karlskrona/Vinslövs HK

IFK Skövde–Önnereds HK

IFK Kristianstad–IFK Ystad

Ystads IF/LIF Lindesberg–HK Aranäs

Hammarby IF/IF Hallby/AIK–Ystads IF/LIF Lindesberg

Lugi HF–Hammarby IF/IF Hallby/AIK

Du kanske också gillar