Hem Sport SOK:s ordförande Mats Årjes åtalas för sexuellt ofredande

SOK:s ordförande Mats Årjes åtalas för sexuellt ofredande

förbi admin
0 kommentar

Enligt åtalet, som Expressen var först med att rapportera om, gäller det sexuellt ofredande av en kvinna som ska ha skett i juni i år på ett tåg mellan Borlänge och Stockholm.

Mats Årjes fick information om åtalet under måndagsmorgonen och förnekar brott.

– I situationen som är så är det lika bra att de får pröva det här, så får man redogöra för uppenbarligen fullständigt olika upplevelser av vad som har hänt. Det är det enda jag kan säga, det är ord mot ord, säger Årjes till SVT Sport.

– Jag känner mig fullständigt oskyldig och jag känner mig bedrövad, det är en situation som man aldrig trodde att man skulle komma i närheten av.

Kliver åt sidan: ”Finns inget annat alternativ”

Årjes, som förutom ordförande i SOK även är styrelseledamot i Fis, Internationella skidförbundet, säger att han tillfälligt kliver åt sidan.

– Jag stiger åt sidan från de uppdrag som jag har, och det är på eget initiativ och det gör jag omedelbart. Det finns inget annat alternativ tills den här processen är avslutad. Jag kommer inte delta i några styrelsemöten eller något sådant.

Fis kommunikationsdirektör Jenny Wiedeke bekräftar att Årjes tar en paus.

– Mats Årjes ringde tidigare under dagen och meddelade att han frivilligt väljer att pausa sitt styrelseuppdrag i Fis. Och att det är av personliga skäl. Det är allt jag kan säga just nu för jag har ingen mer information än så, säger hon till SVT Sport.

Årjes lämnar också sin styrelsepost i tillväxtkoncernen New Wave Group.

SVT Sport har varit i kontakt med SOK:s presschef Lars Markusson, som inte vill kommentera ärendet i nuläget.

– Jag återkommer till dig om en timme, säger Markusson.

SVT Sport söker även målsägandebiträdet.

Du kanske också gillar