På fredagen blev det klart. Elias Barsoum, som spelade med Djurgårdens IF:s P19-lag i fjol, har skrivit på för superettan-klubben Örebro SK. 19-åringen har tecknat ett treårskontrakt och ska nu försöka ta ÖSK tillbaka till allsvenskan.

Men det var nära att övergången inte blev av över huvud taget. För Nerikes Allehanda berättar Barsoum om när han i januari 2021 stoppades av polis i centrala Stockholm. Polispatrullen hittade då några gram kokain, ecstasy och ett narkotikaklassat läkemedel i hans fickor.

Elias Barsoum själv menar att han hade hittat påsarna på ett gym i Skärholmen, trott att det var kreatin och sedan glömt bort att han hade narkotikan på sig när han blev stoppad av polis två veckor senare. I maj dömdes 19-åringen till ett villkorligt fängelsestraff och dagsböter för narkotikabrott.

– Det jag kan berätta är att det var ett misstag som jag ångrar och att jag har lärt mig av det. Jag är bara glad att jag har fått en andra chans i ÖSK, säger Elias Barsoum till NA.

ÖSK fick reda på händelsen när fotbollschef Axel Kjäll ställde en rutinfråga ifall det fanns något som klubben behövde veta om honom. Barsoum valde då att för första gången berätta om händelsen.

– Jag hade så jävla mycket ångest för det som hänt och kände just då (förra året) att jag inte orkade prata med Djurgården om det. Efter ett tag kände jag att det här är något som har hänt som jag inte kan påverka eller ändra på. Jag var tvungen att börja titta framåt. Det var tyvärr ett misstag som jag gjorde och jag har lärt mig av det och kommer inte att hamna i samma situation igen. Nu håller jag mig borta från allt sånt och det är bara fotbollen som gäller, säger han till NA.

Axel Kjäll berättar att ÖSK har undersökt händelsen, läst domen, pratat med spelaren själv samt hans tidigare klubb Djurgården.

– Vi har haft det uppe på styrelsenivå och vi har träffat Elias vid ett par tillfällen för att få hans bild av vad som skedde. Vi vill vara tydliga med att det han har gjort är fel och det hör inte hemma inom elitidrotten. Det är oacceptabelt och vi skulle aldrig rekrytera in honom om vi trodde att det skulle ske igen, säger Kjäll och menar att Barsoum visat att han är ångerfull.

Elias Barsoum noterades för fyra mål på tio matcher i P19 allsvenskan med Djurgården förra säsongen.