Hem Sport Stahres guldtips – de vinner Allsvenskan

Stahres guldtips – de vinner Allsvenskan

förbi admin
0 kommentar

GÖTEBORG. Glöm Häcken eller Malmö FF i guldstriden.

I alla fall om du frågar Mikael Stahre.

– Hammarby eller Djurgården vinner SM-guld, säger Blåvitts tränare.

Efter den välspelade toppmatchen mellan IFK Göteborg och Hammarby (1–0 till Bajen) satt de två tränarna och berömde varandras lag. Martí Cifuentes var djupt imponerad av IFK Göteborgs förvandling de senaste veckorna.

Om du jämför IFK Göteborg nu och för några veckor sedan, Marti?

– De har haft är en fantastiskt utveckling vilket jag sa till Stahre inför matchen. Mycket har ändrats. Det är inte bara intensitet de har i spelet. Och de här två unga killarna på mittfältet (Carneil och Yakob) spelar bra med Gustav Svensson som balansen där bakom. Det visar att fotboll handlar mycket om dynamik. Det var en fantastisk fotbollsmatch ikväll.

”Det är en stor, stor fördel”

Mikael Stahre ville inte vara sämre. Efter matchen slog han fast att SM-guldet, det går till Stockholm i år.

– Jag tror att Hammarby eller Djurgården vinner SM-guld.

Varför?

– Bra coacher, bra trupper, bra fysik och publik.

Dessutom menar Blåvitts tränare att Hammarby och Djurgården att en mycket specifik faktor talar extra mycket för stockholmarna. Det snabba, slitna, och ofta kritiserade, konstgräs som ligger på Tele2 Arena.

– Deras hemmaplan… med det underlaget. Konstgräs är en sak men det där är ett väldigt speciellt konstgräs. Det är en stor, stor fördel.

Andersen håller med: ”Stor skillnad”

Jeppe Andersen i Hammarby tycker att Stahre har en poäng.

– Det är såklart en jättefördel för oss. Vi tränar på det varje dag och spelar ju varannan match där. Samtidigt har vi publiken i ryggen också. Då gör det stor skillnad för oss. Samtidig visar vi i dag mot IFK Göteborg att vi kan spela på gräs också, vilket är viktigt eftersom vi har flera matcher på gräs kvar.

Mohanad Jeahze:

– Det är svårt att prata om favoriter nu, med så många omgångar kvar. Om kanske sju omgångar vet vi vilka som verkligen slåss om guldet. Djurgården är jättebra med en fin sommar bakom sig, men det är vi också. Det är fullt rimligt att han tror på oss, säger han och fortsätter:

– Jag förstår vad han menar om konstgräset. Men planen på Gamla Ullevi är också jättesvår, till exempel. Det var många missbedömningar i den här matchen, för det går nästan fortare än på Tele2. Det är också en fördel. Men absolut, vår konstgräsplan är inte jättebra men det jämnar ut sig till slut.

Straffhjälten Davor Blazevic:

– Vår absoluta målsättning är att när det är fem matcher kvar så vill vi vara med där uppe. Då kan vi börja snacka. Men Micke har rätt. Underlaget är speciellt och vi drar säkert fördel av det.

Stahre tror att Hammarby – eller Djurgården – vinner SM-guld.

Du kanske också gillar