Hem Sport Sterling klar för Chelsea – skriver långt kontrakt

Sterling klar för Chelsea – skriver långt kontrakt

förbi admin
0 kommentar

Raheem Sterling lämnade Liverpool för Manchester City 2015, där han sedan dess växt ut till en nyckelspelare och varit en av lagets främsta poängspelare. 27-åringen har noterats för 131 mål och 94 assist i City-tröjan, samtidigt som han hjälpt laget vinna fyra ligatitlar, fem ligacuptitlar och en FA-cuptitel. Men nu bär flyttlasset vidare.

Under onsdagen bekräftade Sterling i ett brev på sina sociala medier att han lämnar City.

Sju säsonger, elva titlar, minnen för livet.

Tack till tränarstaben som har spelat en enorm roll i min utveckling genom åren. Till mina lagkamrater som har blivit mer än några jag bara delar fotbollsplan med. Till kontorspersonalen. Till supportrarna som har stöttat laget på ett otroligt sätt. Och till alla som är involverade i Manchester City. Min respekt för er kunde inte vara större.

Vilken resa det har varit.

Jag kom till Manchester som 20-åring. I dag lämnar jag som en man.

Tack för ert oändliga stöd. Det har varit en ära att bära Manchester City-tröjan”, skriver Sterling.

Nu bär flyttlasset av hem till London, där Sterling växt upp, för spel med Citys rival Chelsea. Det bekräftar Londonklubben på sin hemsida.

– Först och främst är det ett nöje att vara här. Jag har uppenbarligen uppnått mycket i min karriär men det finns fortfarande så mycket mer att uppnå och jag ser verkligen fram emot att göra det i Chelsea-tröjan, under Thomas (Tuchel) ledarskap, säger Raheem Sterling till Chelseas hemsida.

Uppgifter i England har tidigare gjort gällande att Chelsea betalar omkring 550 miljoner kronor för Sterling, trots att han bara haft ett år kvar på sitt kontrakt i Manchester. Chelsea bekräftar att yttern skriver ett femårskontrakt med Londonklubben.

Förra säsongen stod Raheem Sterling för 17 mål och nio assist på 47 matcher med Manchester City. Nu ansluter han till Chelseas försäsongsturné i USA.

Du kanske också gillar