Hem Sport Stina Lennartsson, 25, uttagen i landslaget: ”Helt chockad”

Stina Lennartsson, 25, uttagen i landslaget: ”Helt chockad”

förbi admin
0 kommentar

Ytterbacken kom till Linköping inför säsongen och har varit en bidragande faktor till klubbens placering i damallsvenskan.

Men att hon skulle ta plats i Peter Gerhardssons trupp, det hade hon ingen aning om.

– Det är helt sjukt. Jag låg och vilade i soffan och helt plötsligt började telefonen plinga, plinga och plinga. Det är knappt så jag kan ta in det, säger Stina Lennartsson.

– Det är en dröm sen jag var liten. Man har tittat på de här spelarna och de har varit mina idoler. Det är jättesjukt.

”Kändes som att hela jag krossades”

Vad går du in med för inställning till den här samlingen?

– Det blir en upplevelse att få vara med, se och lära hur det funkar, vilket tempo som krävs. Det ska bli en stor lärdom att se vad som krävs för att vara en av de bästa, säger Lennartsson.

För två år sedan åkte Lennartsson på en korsbandsskada, och resan tillbaka har varit lång.

– Det har varit jättetufft. Den dagen kändes det som att hela jag krossades. Jag var på gång igen och hade ett bra flyt, och så fick jag ett sådant bakslag. Jag har varit med om det innan så jag visste precis vad som väntade. Samtidigt gick inte Växjö jättebra och vi åkte ur (damallsvenskan) det året. Att komma tillbaka var tufft.

Peter Gerhardsson: ”Hon var intressant även i Växjö”

Förbundskaptenen gillar vad han har sett av Lennartsson i damallsvenskan.

– Stina spelar nu i en trebackslinje på en position där hon gör det väldigt bra. Hon är en väldigt snabb spelare och funktionell. Vi har följt henne under en längre tid, hon var intressant även i Växjö men skadade sig allvarligt då, säger Gerhardsson.

Utöver Stina Lennartsson gör målvakten Emma Lind A-landslagsdebut. 27-åringen lämnade Jitex för Italien och Roma i vintras. Lind ersätter Jennifer Falk som tvingas lämna återbud då hon och hennes sambo väntar barn. Dessutom är Julia Zigiotti Olme och Sofia Jakobsson tillbaka i landslagstruppen.

Noterbart är att målvakten Hedvig Lindahl inte togs ut i truppen.

Sverige ställs mot Spanien den 7 oktober och fyra dagar senare gästas man av Frankrike på Gamla Ullevi i Göteborg.

Du kanske också gillar