Hem Sport Stjärnan: ”Om du är tyst betyder det att du stöttar kriget”

Stjärnan: ”Om du är tyst betyder det att du stöttar kriget”

förbi admin
0 kommentar

Det är inför lördagens FA-cupsemifinal mellan hans Manchester City och Liverpool som Zintjenko i en intervju med den brittiska tidningen berättar om den senaste tidens känslor.

Likt resten av världen vaknade Oleksandr Zintjenko torsdagen den 24 februari upp till nyheten att hans hemland invaderats av grannen Ryssland. Enligt The Guardian talar Zintjenko länge om kriget i Ukraina, stundom med sorgsenhet i rösten – stundom med raseri.

– Jag hatar människorna som invaderade vårt land mer och mer för varje dag. Jag kommer inte sluta prata om det för hela världen måste få veta sanningen, säger spelaren.

Samtidigt riktar han hård kritik mot de ryska medborgare som inte tagit avstånd från kriget.

– Jag är väldigt besviken. Människor jag kände hörde av sig så fort invasionen hände och skrev: ”Jag är så ledsen Alex, men vi kan inte göra någonting.” Självklart kan du det. Om du är tyst betyder det att du stöttar vad som händer i Ukraina just nu, säger Zintjenko.

Fotbollsspelaren är tacksam över det stöd han har fått från klubben.

Foto: James Marsh/TT

Vänsterbacken som sedan 2016 har tillhört Manchester City, är tacksam för stödet han har fått av såväl lagkamrater som ledare i klubben. Inte minst för att han fick bära kaptensbindeln i en cupmatch mot Peterborough den 1 mars. Det var spelarens första match sedan den ryska invasionen inleddes.

– Jag kan inte förklara exakt hur jag kände på insidan, men när jag kände det stödet var jag så stolt över att vara ukrainare. Det var så snällt av tränaren (Pep Guardiola) och vår lagkapten Fernandinho att ge mig den möjligheten. Varje dag kommer de fortfarande fram till mig och frågar hur situationen är och hur det är med mig.

Oleksandr Zintjenko är en av tre ukrainska spelare i engelska Premier League. De andra två är Andrij Jarmolenko (West Ham) och Vitalij Mykolenko (Everton).

Läs mer:

Italien beslagtar ryske formel 1-stjärnans hus – värt en miljard

Bröderna flydde Odessa – nu tränar de karate i Nacka

Du kanske också gillar