Hem Sport Stor ilska när LIV-spelare dyker upp på Europatouren: ”Är här för att förstöra”

Stor ilska när LIV-spelare dyker upp på Europatouren: ”Är här för att förstöra”

förbi admin
0 kommentar

LIV-spelarna, däribland Lee Westwood, Sergio Garcia och Ian Poultier, har genom ett domstolsbeslut tvingat sig in i veckans Europatourtävling för att kunna samla poäng på världsrankingen. Något man inte kan göra på LIV-touren.

Detta har inte mottagits väl av de spelare som valt att inte gå över till den Saudisponsrade touren.

– Min åsikt är att LIV-spelarna inte borde vara här. De fick väldigt mycket pengar för att gå till en annan tour, som försöker köpa det professionella spelet. Och nu tar de platser från de som verkligen behöver spela, säger Rory McIlroy.

Horschel och Poultier rök ihop

Inför tävlingen sågs amerikanen Billy Horschel konfrontera Ian Poulter på övningsgreen (se klipp i spelare här ovan). Engelsmannen är en av spelarna Horschel tycker borde ha stannat hemma.

– LIV-killarna… När de skrev på sina kontrakt tog de hänsyn till att de inte skulle kunna spela på varken PGA- eller DP World Tour. De visste om att de skulle få svårt att få rankingpoäng, men de fick så mycket pengar att de accepterade det, säger Horschel.

Han menar att LIV-touren splittrar spelare som tidigare varit vänner.

– Jag har varit god vän med spelare som Ian och Lee under många år, men med handen på hjärtat så känner att detta är ett slag i ansiktet på tourens övriga spelare.

”Vissa jag inte kommer skaka hand med”

Även Shane Lowry från Irland, som vann British Open 2019, vädrade sitt missnöje på presskonferensen.

– LIV-killarna är här för att tjäna rankingpoäng, men de är också här för att förstöra. Det är helt klart vissa som jag kommer skaka hand med denna vecka och vissa som jag inte kommer göra det med, säger han.

KLIPP: McIlroys pik mot LIV-touren

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

McIlroys pik mot LIV-touren Foto: Bildbyrån

Du kanske också gillar