Hem Sport Stort slagsmål på Slottsskogsvallen | GP

Stort slagsmål på Slottsskogsvallen | GP

förbi admin
0 kommentar

Bråket uppstod efter match mellan två ungdomslag på Slottsskogsvallen.

– Det är ett bråk. Flera personer inblandade. Flera personer som bråkar på platsen. Polis är på väg till platsen. Ska vara på platsen nu, säger Anna Göransson, presstalesperson Polisen region Väst.

GP:s reporter på plats blev vittne till händelseförloppet.

Efter en straffläggning firade det vinnande laget, vilket skapade stor irritation hos motståndarna. Lagen konfronterade varandra, och ett stort slagsmål bröt ut på planen. Efter en stund lugnade det hela ned sig, varpå det ena laget lämnade anläggningen.

Person slagen blodig

Då ska det andra laget ha följt efter, vilket i sin tur provocerat fram ett nytt slagsmål. Det förlorande laget jagade sedan vinnarna till en hållplats.

Stämningen var upprörd, och supportrar på plats försökte gå emellan.

En polisbil och en polisbuss var kort därefter på plats. Då hade ena laget sprungit upp i skogen och gömt sig och de andra gått tillbaka in i spelargången på Slottsskogsvallen där polisen gjorde inledande förhör om händelsen. En person hade slagits blodig och sågs till av anhöriga.

”Föräldrar gråter”

En guide för ett av lagen beskriver det som inträffat.

– Våra spelare och föräldrar har skadats. Några ungdomar som skadats och en förälder som behöver sys. Ambulansen är på väg.

Vad säger du om det som hänt?

– Det är fruktansvärt. Det är fotboll, det ska inte ske på en fotbollsplan. Man är här för att ha kul och inte för att hålla på att sparka på folk som ligger ner. Boxa på föräldrar. Deras tränare släpper ut dem från omklädningsrummet för att de ska följa efter oss till hållplatsen, säger personen, och fortsätter:

– Det hör inte hemma här. Det är fruktansvärt. Det är föräldrar som gråter och som blir sparkade i ansiktet. De kan inte göra någonting.

GP söker Gothia cup för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar