Hem Sport Supportrar vill flytta sista omgången

Supportrar vill flytta sista omgången

förbi admin
0 kommentar

För första gången någonsin spelas damallsvenskans sista omgång på en vardag. Fredagen den 4 november klockan 18.00 avgörs Sveriges högsta serie på damsidan.

Den var först planerad att spelas på söndagen, men då ska herrallsvenskan avgörs.

På lördagen spelas superettans sista omgång och resulterar i att BP:s hemmamatch mot Rosengård krockar med BP:s herrlag.

– De vill inte flytta på sig, nej, sa Viktoria Gelinm, kommersiell chef på Elitfotboll dam, till Aftonbladet förra veckan.

Beslutet att lägga den sista omgången på en fredag har fått supportrar att protestera och pekat på att det är svårt att hinna ta sig till bortamatcherna.

Supporterföreningar har föreslagit en flytt till lördagen och varit i kontakt Elitfotboll dam.

Skriver i öppet brev: Sparka inte undan benen på oss

Nu vädjar supportrar till FC Rosengård, Linköping FC, Hammarby Fotboll, AIK Fotboll, Eskilstuna United, BK Häcken, Umeå IK och Vittsjö GIK till Svenska fotbollförbundet i ett öppet brev .

Supporterkulturen växer även för våra damlag, ta vara på det och hjälp oss nu att ställa detta till rätta i stället för att sparka undan benen på oss och skapa splittringar. Vi vill alla samma sak, att svensk fotboll på damsidan ska utvecklas och att Damallsvenskan ska fortsätta vara en av världens bästa ligor.”, skriver supportrarna.

Och fortsätter:

Att våra kvalitativa spelare ska stanna i Damallsvenskan i stället för att dra utomlands samt att våra publiksiffror ska öka framgent. Här spelar supportrarna en avgörande roll. Utan sina supportrar är klubbarna ingenting. Utan supportrarna är Damallsvenskan ingenting.”.

Du kanske också gillar