Hem Sport “Svårt att möta tio pers som står i eget straffområde”

“Svårt att möta tio pers som står i eget straffområde”

förbi admin
0 kommentar

Hammarby missade chansen att kliva upp på lika många poäng som serieledande Djurgården. Detta sedan IFK Värnamos Marcus Antonsson nätat två gånger om, och på tilläggstid sköt hem segern till Smålandslaget.

– Man vet ju vem Antonsson är, en snabb och djupledsgående anfallare. Kanske kunde vi ha gjort det bättre där, men de är bra där. Det som vi kunde ha gjort bättre är att sätta våra chanser, säger Hammarbys Nahir Besara till Fotbollskanalen. 

Hur var stämningen efter matchen?

– Det var dött, verkligen heldött. Men det är så det ska vara om man har ambitioner. Värnamo är inte så dåliga som tabellen visar, men om man har ambitioner så ska den (stämningen) vara som den var.

Bajens enda mål kom på straff i den 89:e minuten, när Besara var säker från elva meter. Det saknades dock inte chanser att avgöra matchen tidigare, även om Hammarby inte fick hål på Värnamos täta försvar. 

– Vi har ju en ribba som går på linjen och ut. Vi har flera lägen. Gör vi 1-0 så kommer vi göra tvåan och trean, för då öppnar de upp sig. Men det är ju svårt att möta tio personer som står i eget straffområde …

Sent i matchen fick Besara också ett jätteläge från nära håll, men gästernas målvakt Pilip Vaitsiakhovich stod i vägen igen. 

– Jag prickar målvakten från en meter. Trodde hundra procent att det var mål, men jag prickar honom i huvudet, säger 31-åringen. 

Även i bortamötet mot IFK Värnamo i våras blev det förlust (0-1), och Hammarby har därför kammat noll mot den allsvenska nykomlingen i år. Ett facit som Besara tror kommer bli kostsamt. 

– Speciellt hemma, då kommer det bli kostsamt. Men jag hoppas att vi kan rätta till det i nästa match.

– Det kommer vara tungt i några dagar till nästa träning. Då får vi börja om och inse att det inte är så enkelt. Nu möter vi Sundsvall som är i ungefär samma situation som Värnamo. Vi måste göra det bättre, så är det bara, säger Nahir Besara.

Du kanske också gillar