Hem Sport Sverige kan inte vinna gruppen

Sverige kan inte vinna gruppen

förbi admin
0 kommentar

Efter 2-3 mot Norge har Sverige tre poäng efter fyra omgångar. Det betyder att man inte längre kan vinna gruppen, eftersom ettan Norge är sju poäng före.

Det betyder att man missar en playoff-plats som i sin tur kan ge en EM-plats.

Dessutom lär man missa att hamna i pott två när EM-kvalet ska lottas, eftersom man inte vinner Nations League-gruppen och förmodligen inte heller blir bästa tvåa i B-divisionen.

Vilket i sin tur betyder att man kan lottas mot två bra nationer i EM-kvalet.

Men de svenska spelarna bryr sig inte så mycket om att det inte kan bli gruppseger i Nations League.

– Det spelar ingen roll. Det viktiga är att skapa en identitet och skapa något bra inför framtiden. Vi måste absolut ändra på en del saker, men jag tror att vi kommer att bli ett fantastiskt landslag i framtiden, säger Dejan Kulusevski till Fotbollskanalen.

Vinna gruppen går alltså inte, men däremot finns det en risk att komma sist av de fyra lagen. Just nu är man bara en poäng före jumbon Slovenien. Det laget som kommer sist åker ner i C-divisionen, vilket betyder att man får möta sämre lag i nästa upplaga av turneringen, något som kan göra att det blir svårare att sälja ut Friends Arena.

Emil Forsberg tycker som Kulusevski, att det inte betyder något att inte kunna vinna gruppen.

– Det tar jag. Nations League, man har packat ihop fyra matcher på tio dagar. Vi har ett EM-kval att se fram emot. Det är klart att vi gärna hade vunnit de här matcherna och det känns skitsurt att vi inte gjorde det. Vi ville göra något bra, men nu har vi inte gjort det. Men Nations League är en ny typ av kvalifikation till EM och allt vad det är, men nja, jag vet inte, säger Forsberg.

Du kanske också gillar