Hem Sport Sverige orkade inte hela vägen mot Norge i handbolls-EM

Sverige orkade inte hela vägen mot Norge i handbolls-EM

förbi admin
0 kommentar

Mötet mellan Norge och Sverige utvecklade sig till en riktig rysare. I halvtid var det helt jämt, 13–13, och i den andra halvleken fortsatte lagen att följa varandra åt målmässigt, i alla fall till en början.

Vid ställningen 18–18 började dock Norge sakta men säkert dra ifrån och med drygt sex minuter kvar att spela hade de gått upp i en 25–22-ledning.

Efter det orkade inte Sverige resa sig – och nu ligger deras öde till stor del i norska händer. Så länge Norge gör sitt och vinner sina återstående matcher i mellanrundan mot Slovenien och Danmark så behöver Sverige ”bara”  besegra Ungern (måndag) och Kroatien (onsdag) för att ta sig vidare till semifinal, då de fick med sig en bättre intern målskillnad än Danmark och Slovenien från den inledande gruppspelsrundan. En slovensk förlust mot Ungern är inte trolig, men skulle det ske så tar Danmark semifinalplatsen då de slog Sverige i gruppspelet.

– Nu måste vi förlita oss på de andra lagen helt enkelt och det är väldigt tufft. Nu får vi försöka vinna våra matcher och sedan får vi hoppas att de andra resultaten går vår väg, säger Linn Blohm till Viaplay.

Stina Blackstenius om halvsystern Nina Koppangs EM: ”Varit ett stort mål”:

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stina Blackstenius om halvsystern Nina Koppangs EM: ”Varit ett stort mål” Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Du kanske också gillar