Hem Sport Sverige-Slovenien kan ge sämsta publiksiffran någonsin på Friends

Sverige-Slovenien kan ge sämsta publiksiffran någonsin på Friends

förbi admin
0 kommentar

Det är ingen hausse kring herrlandslaget i fotboll.

Nu riskerar publiksiffran på Sverige-Slovenien att bli rekordlåg.

– Skulle det bli så är det tråkigt, säger Janne Andersson.

Ett redan EM-klart Sverige drog bara 19 737 åskådare när man tog emot blåbärsnationen Färöarna och ställde upp med ett b-lag i november 2019.

Det är den hittills sämsta publiksiffran för en tävlingslandskamp på herrsidan på Friends (pandemin undantagen förstås).

Men nu riskerar den siffran att slås nästa tisdag när Sverige tar emot Slovenien i den sista matchen i Nations League, vilket också är den 50:e herrlandskampen på nationalarenan sedan invigningen för tio år sedan.

– Vi har sålt mellan 16500 och 17000 biljetter, säger Christoffer Lund, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet, på måndagseftermiddagen.

Nöjda med 20 000

Avsparkstiden, klockan 21 en tisdag, är förstås inte till biljettförsäljningens fördel.

– Vi hoppas att vi ska röra oss upp mot 20 000. Kommer vi upp i 20 000 till en sådan här match så är vi nöjda, säger Lund.

Motståndet samt Sveriges svaga resultat i Nations League i juni lockar kanske inte heller.

– Inget mot Slovenien, men det finns mer attraktiva motståndare för svenska fans att komma och kolla på. Hade det gällt en vinst i gruppen hade det nog också varit lite lättare.

”Vill att folk ska komma och titta”

Sportbladet frågade Janne Andersson hur han ser på att det kan bli en rekordlåg publiksiffra när Nations League ska avgöras.

– Det är ju inget jag kan påverka. Men skulle det bli så är det tråkigt. Vi vill att folk ska komma och titta på oss. Generellt sett har vi haft bra publik här hemma. Jag kan förstå efter resultaten i juni att det inte lockar lika mycket och att Nations League fortfarande är en turnering som folk inte har riktigt koll på om man ska var ärlig, jämfört med ett VM- eller EM-kval, säger Janne.

Tidernas sämsta publiksiffra inklusive träningsmatcher? 9876 mot Slovakien i oktober 2018. Ytterligare fyra träningsmatcher har dragit under 20 000 åskådare. Totalt har herrarna spelat 49 landskamper på nationalarenan.

Du kanske också gillar