Hem Sport Sverige tog brons i JVM – vann mot Tjeckien

Sverige tog brons i JVM – vann mot Tjeckien

förbi admin
0 kommentar

Juniorkronorna tog brons i JVM.

Avgående förbundskaptenen Tomas Montén fick därmed fira en medalj i sin sista match.

– Han var sjukt värd det, säger storspelande Jesper Wallstedt.

Sveriges finaldrömmar krossades i semin mot Finland. I stället fick Juniorkronorna nöja sig med en bronsmatch mot Tjeckien.

Väl där lyfte sig laget från besvikelsen mindre än ett dygn tidigare – och säkrade tredjeplatsen.

– Det har inte varit den vackraste resan vi gjort, men vi tog fan ett brons. Det var vad som räknas, säger Jesper Wallstedt, som återigen storspelade i mål, till SVT.

– Det var mycket klagomål över hela vår trupp, det enda de snackade om var att vi inte hade tillräckligt bra lag för att ta oss någonstans. Vi bevisar att vi kan ta ett brons ändå, det är en enorm styrka som lag. Vi rent ut sagt sket i vad andra tyckte utifrån.

Sista matchen

Förbundskapten Tomas Montén fick därmed jubla i sin sista match som ansvarig för landslaget. Han har suttit på posten sedan 2016 och bärgat totalt tre medaljer: ett silver och två brons.

– Han var sjukt värd det. Det är klart att vi hade velat ge honom ett guld, det hade varit drömmen. Men ett brons är rätt bra också, det är inte alla som får uppleva det, så det är vi sjukt nöjda över, säger Wallstedt.

Röglespelaren Linus Sjödin avslutade en fin kontring med att trycka in 3–1 i krysset i matchens slutskede. Det säkrade den svenska triumfen.

– Då var det mest lättand även om det var 3,5 långa minuter kvar, säger Wallstedt.

Reste sig

I andra perioden hade Isak Rosén sett till att ge Sverige ledningen inför slutakten när han satte pucken i nät efter en lyckad tekning.

Bortsett från det tillhörde mittenperioden tjeckerna. De var det bättre laget och lyckades kvittera Sveriges 1–0-ledning till 1–1 tack vare en benskyddsstyrning av Michal Gut.

Men Sverige reste sig från den smällen och tog hem segern, mycket tack vare Wallstedt som bommade igen.

– Det räckte till ett brons i dag. Det ska vi vara sjukt glada över, säger han.

Juniorkronorna poserar för segerbilden efter bronsmedaljen.

Du kanske också gillar