Hem Sport Sveriges guldfirande – och kritiken mot Tjeckien: ”Ren arrogans”

Sveriges guldfirande – och kritiken mot Tjeckien: ”Ren arrogans”

förbi admin
0 kommentar

När Expressen pratar med Ludwig Persson runt lunchtid på måndagen är det svenska innebandylandslaget på Zürichs flygplats redo för hemfärd.

– Man mådde dåligt när man vaknade vid nio i morse. Det var en lång natt med lite sömn, en hel del festande och sjungande. Jag tog en Ipren, en Clean-drink och en öl när jag vaknade. Nu är jag på banan igen.

Efter den förkrossande finalsegern mot Tjeckien började firandet i omklädningsrummet med allsång av Tommy Körbergs klassiska dänga ”Stad i Ljus”.

Hyllar Finland – kritiserar Tjeckien

Sedan blev det finalbankett med champagne och en finare bit mat.

Kvällen fortsatte sedan på Norden Bar där Gula väggen, familj och vänner väntade.

– De stod utanför och sjöng in oss. Det var en mäktig känsla faktiskt. Vi stod på borden och sjöng och dansade. Det var jäkligt kul, säger Ludwig Persson.

Kvällen avslutades där den började.

På SwissLife Arena – där det arrangerades en stor finalfest.

– Det var härligt att glida in där som guldmedaljörer. Finländarna har jag stor respekt för. Det är alltid respekt mellan oss när vi ses. Vi kan se varandra i ögonen och prata. Däremot var det ren arrogans och avundsjuka från tjeckerna. Framför allt från de yngre spelarna som inte har den där respekten. De vet inte riktigt hur man kan förlora och sedan vara artig, säger Ludwig Persson.

– Den enda jag känner lite för av tjeckerna är Matej (Jendrisak). Jag såg att det gjorde ont i honom. Det är en spelare man mött många gånger och man har respekt för att han är nere efter en förlust. Man ser lagkamrater till honom som står och skrattar och stojar när vi står där uppe på guldceremonin. De har ju förlorat och jag vet inte om det är något att skratta åt. Det kan jag tycka är dåligt.

”Jag somnade i badkaret vid femtiden”

För Ludwig Persson slutade natten vid femtiden på morgonen.

Han skulle då njuta av ett skönt bad på hotellrummet.

– Jag somnade i badkaret. (Niklas) Ramirez knäppte massa bilder på mig så det kommer väl förmodligen ut sen.

Guldfirandet är på inget sett över. Det fortsätter bara på svensk mark.

– Vi gör så gott vi kan för att hålla i gång festen. Det blir vidare fest i Stockholm där många blir kvar. Jag vet inte hur det blir för mig. Jag har inte löst biten med jobbet, säger Ludwig Persson.

Du ska jobba i morgon?

– Jag kommer inte ihåg men jag har nog något pass. Men min chef är inte omöjlig. Han var på plats själv i går. Det får bli en fråga att ta tag i när vi landar.

Vad är ditt bästa minne från denna VM-turnering?

– Att vi fick göra det tillsammans med den här gruppen igen. Vi vinner alltid känns det som – eller ja, det är ju ren fakta. Nya spelare kom in och gjorde det skitbra. Vi kände: ”Vi kommer inte förlora”. Vi märker det när vi är pressade. Som i finalen i fjol och semifinalen i år. Vi har den mentaliteten. Vi känner att vi kommer fixa det. Det är jävla viktigt för de yngre att känna att det är en vinnande kultur.

VM-guldet var Sveriges tionde på fjorton försök.

Se de svenska och utländska VM-stjärnorna tillbaka i SSL från och med nästa helg. Se världens bästa innebandyliga med Expressen Premium Max.


https://www.youtube.com/watch?v=cKXucTQSWr4

Du kanske också gillar