Hem Sport Tom Brady skriver monsterkontrakt – för 3,8 miljarder

Tom Brady skriver monsterkontrakt – för 3,8 miljarder

förbi admin
0 kommentar

Den numer 44-årige legendaren såg ut att ha gjort sitt på den amerikanska fotbollsplanen. I februari meddelade Tom Brady att han var klar efter 22 säsonger och 7 Super Bowl-segrar.

Sen ångrade han sig.

”De senaste två månaderna har jag insett att min plats fortfarande är på planen och inte på läktaren. Den tiden kommer men är inte här än. Jag älskar mina lagkamrater och min stöttande familj, de gör det här möjligt. Jag kommer tillbaka till Tampa för min 23:e säsong. Oavslutade affärer”, skrev han på Twitter efter sex veckor som pensionär.

Ifall säsongen, som drar igång under sensommaren, blir hans absolut sista återstår att se. Men redan nu står det klart vad Tom Brady ska göra efter spelarkarriären.

Tom Brady blir expert för Fox Sports

Under tisdagen avslöjade nämligen Fox Sports, som är ett av bolagen som sänder NFL, att man har gjort klart med Brady som expert.

”Vi är glada över att Tom har beslutat sig för att ansluta till Fox och vi önskar honom all lycka under hans kommande säsong”, säger bolagets vd Lachlan Murdoch enligt ESPN.

Planen är att Tom Brady ska ansluta till Fox när han väl beslutat sig för att sluta spela och enligt ESPN säger Murdoch att det är helt upp till Brady när det blir.

”Jag är exalterad, men har en hel del oavslutade affärer med Tampa Bay Buccaneers”, skriver Brady själv på Twitter.

Tom Brady firar sin sjunde Super Bowl-seger med sin fru, supermodellen Gisele Bündchen. Bild: Mark Humphrey

Nya lönen: 3,8 miljarder kronor

Men att värva NFL:s enligt många bästa spelare genom tiderna, det kostar en slant. Enligt amerikanska medier ska nämligen kontraktet, som sträcker sig över tio år, vara värt hissnande 375 miljoner dollar. Vilket motsvarar omkring 3,8 miljarder svenska kronor.

Tom Brady har såklart redan tjänat enorma pengar på sin sport. Enligt ESPN väntas hans totala lön genom karriären landa på omkring 3,1 miljarder kronor efter den kommande säsongen.

Lägg därtill att Tom Bradys fru Gisele Bündchen uppges vara god för omkring fyra miljarder kronor.

LÄS OCKSÅ: NFL-stjärnan Tom Brady gör comeback

LÄS OCKSÅ: Auktionsvinnare deppar över Brady-besked

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar