Hem Sport “Topp fem-ligorna är något som lockar mig mycket”

“Topp fem-ligorna är något som lockar mig mycket”

förbi admin
0 kommentar

Innan transferfönstret stängde kom uppgifter som gjorde gällande att Hammarby hade accepterat ett 30-miljonersbud på Edvin Kurtulus från Sturm Graz. Men enligt Aftonbladet valde 23-åringen att tacka nej till den österrikiska toppklubben.

– Det har funnits ett intresse kring Edvin och det har kommit konkreta förfrågningar på honom, men ingenting som varken vi eller Edvin har varit intresserade av att ta vidare. Då förblir han en Hammarby-spelare och det är vi jättenöjda med, sa tf sportchef Mikael Hjelmberg i Fotbollskanalens deadline day-sändning.

Efter fredagens träning på Tele2 Arena berättar Kurtulus om intresse från Sturm Graz och varför han tackade nej.

– All respekt till den klubben, vi hade en bra dialog. Klubben hade en tydlig plan för mig. Det är en toppklubb i Österrike. Men jag känner att jag inte vill ta något bara för att ta något, jag har större potential än så, säger han.

När tog du beslutet?

– I går. Jag tänkte på det. Det är ett bra steg, men jag vill inte bara ta det första som kommer. Det måste kännas rätt. Jag pratade med familjen och tog beslutet att tacka nej. Min magkänsla sa nej.

– Det ska vara ett steg där jag känner att det matchar hur jag vill spela och ett steg att jag kan utvecklas och ta ytterligare steg. Sedan ska det också vara ett bra steg ekonomiskt. Det är olika faktorer.

Vad siktar du på?

– Det här var inte så stor skillnad mot allsvenskan. Jag vill utvecklas och bli ännu bättre. Så jag behöver en bättre utmaning. En av topp fem-ligorna är något som lockar mig mycket.

Du kanske också gillar