Hem Sport Torell Hagström hjälte i premiären – besviken på stämningen | Innebandy

Torell Hagström hjälte i premiären – besviken på stämningen | Innebandy

förbi admin
0 kommentar

Linköping tog hem segern SSL-premiären i innebandy.

Östgötarna gjorde det inför 1 354 åskådare i AIK:s hemmaborg Solnahallen.

Mycket tack vare storspel av hemvändande landslagsmålvakten Leo Torell Hagström. Totalt räddade han 23 av 25 skott.

– Man var lite nervös inför matchen. Man har mycket press på sig. Men vi hade ett bra försvarsspel och så fick jag göra mina räddningar, så jag kan inte klaga. Det känns så jävla fint, säger matchhjälten i Expressens sändning.

”Tyvärr var det inte så mycket drag”

AIK hade bjudit upp till premiärfest och flaggade för stor fanskara på förhand.

En del av AIK-fansen skulle även värma på en krog i närheten.

Det hade Leo Torell Hagström noterat.

– Det ska bli spännande att se vad som händer. Hoppas det finns säkerhetsvakter så man inte blir sänkt på banan, sa han leendes inför matchen.

Visserligen blev publiksiffran bra, men Linköpingsmålvakten var inte särskilt imponerad av stämningen.

– Vad ska man säga? Jag var lite besviken. Det kanske var en själv som hade för höga förväntningar när det var så mycket skriv om att det skulle vara fullpackat och praktfulla människor på läktaren. Så jag var redo för lite ståhej, säger han.

– Men tyvärr var det inte så mycket drag. Det dog ut efter fem minuter i första perioden. Det var några få som var i gång. Resten tog det lite lugnt, så det kändes faktiskt lugnt hela matchen.

Pixbo vann mot Jönköping

Leo Torell Hagström avslutar skämtsamt:

– Jag hade ju hoppats på att Firman och Black Shield hade slagits innan matchen. Men vi får ta det på hemmaplan nästa möte.

AIK:s nästa match är borta mot Thorengruppen nästa lördag. Linköping får spela sin hemmapremiär med Black Shield-klacken på läktaren mot Jönköping nästa söndag.

Jönköping inledde säsongen med en förlust. Pixbo drog längsta strået i fredagens andra SSL-premiär och vann med 8-5 efter bland annat tre poäng av nyförvärvet Arvid Äse.Alla matcher i SSL sänds på Expressen med abonnemanget Premium Max. Teckna Premium Max här!

Med det paketet kan du se all livesport för endast 179 kronor i månaden. Utöver SSL ingår bland annat högstaligor i bandy och basket samt längdskidåkning i toppklass.

Dessutom kan du ta del av all journalistik på Expressen Premium, till exempel Anders Borgströms initierade SSL-bevakning.

Här hittar du matcherna i SSL den här säsongen!


TV: 105 minuter uppsnack inför säsongen 23/24

Borgström, Åberg och Packalén djupdyker ner i herrlagen inför helgens heta premiäromgång

Du kanske också gillar