Hem Sport torpederna skulle mörda gängman i Huddinge

torpederna skulle mörda gängman i Huddinge

förbi admin
0 kommentar

Det var i onsdags förra veckan som polisen slog till mot ett lägenhetshotell i Flemingsberg i Huddinge söder om Stockholm.

På hotellet grep man två män, 49 respektive 41 år gamla. I helgen hölls häktningsförhandling.

– Det är två personer som på sannolika skäl är misstänkta för förberedelse till mord och för grovt vapenbrott, säger Patrik Viklund, senior åklagare.

– Häktningen visar vilken typ av misstankar det är. Men bakgrunden till detta – orsak, motivbild och annat – tittar vi nu på och kommer i möjligaste mån att kartlägga.

Mordkommando

De två männen är hemmahörande på andra orter i Mellansverige.

De är båda dömda för brott sedan tidigare. En av dem har också berättat i förhör att han är medlem i en av landets mest ökända huliganfirmor.

Enligt uppgifter misstänker polisen att duon utgjorde ett mordkommando som var på plats i Stockholm för att utföra en dödsskjutning.

Vid gripandet bar de två männen var sin ryggsäck som innehöll pistol och maskering. I samband med tillslaget fann polisen också en bensinflaska och fotanglar.

Enligt misstankarna var måltavlan för mordkommandot en gängkopplad man som själv tidigare suttit frihetsberövad misstänkt för ett mord.

”Gedigen utredningsuppgift”

I utredningen finns uppgifter som tyder på att männen försökt utföra dådet redan dagen innan gripandet, men då misslyckats.

Vanligtvis löper en första häktning, vid sannolika skäl, i två veckors tid. I det här fallet har tingsrätten utfärdat häktningstid på en månad redan från start.

– Det var min bedömning direkt att det kommer att krävas en månad – och ytterligare häktning efter det. Vi har en gedigen utredningsuppgift framför oss, säger Patrik Viklund.

Du kanske också gillar