Hem Sport Trängselavgifter betalas in fel – hamnar hos Ko-Carlsson

Trängselavgifter betalas in fel – hamnar hos Ko-Carlsson

förbi admin
0 kommentar

Flera trängselavgifter har hamnat hos Ko-Carlsson i jämtländska Krokom.
Flera trängselavgifter har hamnat hos Ko-Carlsson i jämtländska Krokom.

Inbetalningar av trängselavgifter till Transportstyrelsen har kommit på villovägar.

De har hamnat hos Ko-Carlsson i jämtländska Krokom.

– Det är minst fem år sedan jag fick första betalningen , säger Lars Carlsson Årmyr.

I vanliga fall går inbetalningar av trängselavgift till Transportstyrelsen. Men under flera år har en del betalningar kommit helt fel, skriver Göteborgs-Posten.

I stället har pengarna kommit till det vilande lantbruksföretaget Ko-Carlsson i Krokom, som drevs av Lars Carlsson Årmyr.

– Det är minst fem år sedan jag fick första betalningen och jag vet inte hur många gånger det hänt. Men oftast är det bara några kronor, sju kronor kanske. Så det är inget jag kan leva på direkt, säger Lars.

Det är förvånansvärt få som uppmärksammat felet och det är bara ett par personer som har hört av sig till honom genom åren. I ett tio-tal fall har han lyckats lokalisera personen och kunnat betala tillbaka pengarna.

– En del tror att jag ljuger och en del tror att jag är en skum norrlänning och lägger på luren, säger han och skrattar.

”Lite festligt”

Han misstänker dock att felet började när fakturorna fick QR-koder. Men någon kontakt med Transportstyrelsen har han inte haft.

– Nej, det där skiter jag i. Jag känner inte att det ligger hos mig att fixa det där. Jag tycker mest det är lite festligt att det ens går. Att man betalar med det absolut drypsäkra sättet som finns.

En av personerna som råkat betala in fel var Göteborgsbon Anna Tellvik, då hon efteråt upptäckte att fakturan gick till ett annat företag.

– Nu har vi fått ett krav från Transportstyrelsen på 500 kronor för att vi inte betalat trängselavgiften. Det var slarvigt av mig att jag inte dubbelkollade, säger Anna Tellvik till Göteborgs-posten.

Transportsstyrelsen är däremot helt ovetande om felet.

– Vi känner inte till felet, vi blev uppmärksammade om det i går. Vi behöver titta närmare på det i nästa vecka innan vi kan säga något mer, säger Petra Engvall, kommunikatör på Transportstyrelsen.

Du kanske också gillar