Hem Sport Tre Kronors powerplay sämre än Kazakstan: ”Måste bli bättre”

Tre Kronors powerplay sämre än Kazakstan: ”Måste bli bättre”

förbi admin
0 kommentar

Sverige hade tre möjligheter att straffa USA i spel i numerärt överläge. Men inte heller den här gången blev det något vidare flyt i spelet när en motståndare satt i utvisningsbåset i matchen som amerikanarna vann i förlängning med 3–2.

Tre Kronor har vunnit fyra av fem matcher så här långt och framstått allt mer som en aspirant på VM-guldet – men samtidigt är statistiken i powerplay allt annat än smickrande.

Med tre mål på 16 försök så här långt är det tydligt var det finns förbättringspotential i det svenska spelet och Johan Garpenlöv håller med:

– Det är en del som jag inte är nöjd med, måste jag säga, konstaterar han.

Rasmus Dahlin, som gav Sverige ledningen redan efter ett par minuter i spel fem mot fem, påtalar att just mot USA så blir det extra svårt att få till det i powerplay.

– Det sättet USA spelar på är väldigt speciellt och är inte något som lag brukar göra. Vi fick justera lite och skapade en hel del, men fick inte in pucken, säger Buffalostjärnan och utvecklar:

– De ställer upp med tre spelare högt, tätt liksom. Då behöver vi få ner pucken och det händer inte så jätteofta, men när det väl händer så måste man justera. USA gjorde det bra i boxen.

”USA gjorde det bra i boxen”, säger Rasmus Dahlin (höger) efter ännu en mållös match i powerplay.

Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Med utdelning i mindre än vart femte powerplay (18,75 procent) är Sverige än så länge bara på en delad 13:e-plats i spelformen i VM, tillsammans med Lettland.

Exempelvis Kazakstan och Italien är vassare med tre mål på 15 försök respektive fyra mål på 19 försök.

– Det känns ofarligt, vi spelar inte med den attacken vi ska göra, får inte igenom skotten och hittar inte de lösa puckarna efteråt. Där måste vi bli bättre, säger Garpenlöv som i alla fall kan glädja sig åt att Sveriges spel i numerärt underläge är fjärde bäst i turneringen.

Redan på söndagen är det återigen match för Tre Kronor, mot Norge klockan 19.20 svensk tid, som för tredje gången i mästerskapet tvingas spela två dagar i följd. Detta är en annan sak som Johan Garpenlöv är allt annat än nöjd med.

– Vi har tre ”back to back” i den här turneringen och det är andra turneringen i rad som vi har det. Vi är i stort sett det enda laget som har det och det tycker jag är katastrof, säger Garpenlöv.

– Vi spelar många matcher på kort tid och att spela matcher två dagar i rad kostar mer än att ha lite vila mellan matcherna.

Läs mer:

Revanschsugen Nylander på plats i Tammerfors: ”Hungrig”

Ullmark föll i målvaktskampen mot bästa vännen: ”Surrealistiskt”

Tre Kronors segersvit bruten i hockey-VM – föll mot USA

VM-debutanterna har klivit fram i Tre Kronors drömstart

Du kanske också gillar