Hem Sport Tre SHL-spelare anmälda för filmningar – i samma omgång

Tre SHL-spelare anmälda för filmningar – i samma omgång

förbi admin
0 kommentar

Det var i den andra perioden i det heta Skånederbyt som det utbröt bråk framför Rögle-målet. Målvakten Calle Clang föll och anklagades sedan för filmning av Malmös Emil Sylvegård.

– Det var dumt att jag gav honom chansen. En ganska bra filmning, sade Shinnimin till C More.

”Ett slag som kommer”

Men Clang försvarade sig.

– Det är ett slag som kommer rätt i ansiktet på mig. Det är inte så mycket mer att säga om den situationen, sade han.

”Clang väljer då att filma”

På fredagen meddelade SHL att deras så kallade situationsrum anmält tre spelare från gårdagens omgång. Samtliga för filmning, varav Clang är en.

”När Sylvegård ramlar så tar han tag i Clangs högra axel och drar omkull honom. Clang rullar mot Sylvegård och hamnar nära han. Sylvegård knuffar bort Clang med sin vänstra handske. Clang väljer då att filma genom att ta sig för ansiktet med bägge händerna och snurra runt för att visa att han fått jätteont”, skriver han.

Shinnimin också anmäld

De andra spelarna hittar vi i matchen Linköping–Luleå. Först, i den andra perioden, anklagas Luleås Brendan Shinnimin för att ha förstärkt en situation efter att ha fått Linköpings Christoffer Ehn i ryggen.

”Shinnimin förstärker situationen genom att luta huvudet och kroppen bakåt samtidigt som hans högra ben försvinner under kroppen. Allt i ett försök att lura domaren att ta en utvisning”, skriver SHL på dess hemsida.

”Väljer att förstärka situationen”

Sedan, i den tredje perioden, ska Jesper Pettersson ha förstärkt en situation då han fick Luleås Isac Brännström i ryggen.

”Brännström håller i Petterssons arm som då väljer att förstärka situationen genom att vrida sin kropp åt vänster in mot banan samtidigt som höger ben flyger upp i luften. Detta är ingen naturlig handling utan en förstärkning av situation för att domaren skall ta en utvisning på motspelaren”, skriver SHL.

Om spelarna blir straffade förväntas meddelas senare under fredagen.

Du kanske också gillar